Bivši bh. reprezentativac bi ponovo dres Zmajeva: Oglasio se jasnom porukom!

Prekrižen kod selektora Prosinečkog

Bivši bh. reprezentativac bi ponovo dres Zmajeva: Oglasio se jasnom porukom!

Samir Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac iz dana u dan veoma je aktivan na društvenim mrežama. Nakon što je jučer objavio novu tetovažu koju je posvetio navijačima AEK-a, 29-godišnji defanzivac sada se oglasio putem svoje zvanične facebook stranice.

Naime, on se prisjetio dana kada je nosio reprezentativni dres naše zemlje, te uz video sa susreta Austrija - Bosna i Hercegovina na kojem se vidi njegova borbenost stavio je zanimljiv opis.

"Elementi koji su privatni i nisu sportski ne bi trebalo da imaju bilo kakav uticaj na karijeru bilo kojeg sportiste".

Defanzivac očigledno smatra da zaslužuje svoje mjesto u reprezentaciji, te da je skandali koje je pravio nemaju veze sa igrama na terenu.

Kako je već poznato, otpisan je od strane našeg selektora Roberta Prosinečkog i teško je očekivati da će u budućnosti imati priliku da ponovo nosi dres Zmajeva.

Ova objava izazvala je veliki broj komentar.

"Udario si na državu koju predstavljaš", "dobar sportista, ali trebaš biti uzor", volio sam te vidjeti u reprezentaciji, ali Đurića ti ne mogu oprostiti", đaba što si se borio kada nemaš mozga", "magnet si za gluposti", samo su neki od komentara na ovu objavu člana Anderlechta.

Kaje se zbog svojih postupaka

Ognjen Vranješ gotovo da nikada ne razgovara sa novinarima. Nije to slučaj samo u BiH, nego i u Belgiji. Da je odigrao utakmica za Anderlecht koliko se njegovo ime posljednjih mjeseci spominjalo zbog kojekakvih skandala, vjerovatno bi danas imao status legende u slavnom klubu, ovako...

Sve to koštalo je bh. defanzivca mjesta u reprezentaciji, selektor Prosinečki otvoreno mu je poručio kako ga više neće pozivati, a iz prve momčadi ga je odstranio i Anderlecht čiji se čelnici nadaju kako će ga nadolazećeg ljeta uspjeti prodati i vratiti koliko-toliko uloženog novca.

I dok je prethodnih sedmica poruke javnosti obično slao putem Instagrama, sada je za medije u Belgiji odlučio otvoriti dušu i otkriti kako se osjeća nakon svega.

"I Benzema je bio uključen u razne kontroverze, ali je i dalje glavni oslonac Real Madrida, iako se tako veliki klub ne može porediti s Anderlechtom. Ono što želim reći, jeste da je moje greške preuveličavaju, osjećam se kao žrtveni jarac. To je nepravedno. Platio sam skupo svoje greške u koracima, samokritičan sam i znam da ono što se dešavalo zadnjih mjeseci nije bilo dobro za mene", ispričao je bh. defanzivac.

Svjestan je i kako je dobio etiketu "lošeg momka".

"Nemam problema sa slikom 'lošeg momka', možda stvarno i jesam, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. To ne mogu promijeniti, niti se želim baviti time šta neko misli o meni", poručio je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Banjalučanin je naslovnice regionalnih medija posljednjih sedmica punio ponajviše zbog afere sa pjevačicom Jelenom Karleušom, a izazvao je kontroverzu i tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, kao svađama sa saigračima, pa i navijačima koje je jednom prilikom nazvao 'bauštelcima'.

Podsjetimo, prije nego što je došao u Anderlecht igrao je za AEK, Tom Tomsk, Sporting, Gaziantepspor, Elazigspor, Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Sheriff, Crvenu zvezdu, Napredak, Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi