Bivši član uprave otkrio tajnu koja lomi srca navijača: "Mogli smo dovesti Mbappea i Haalanda"

Kakav bi to posao bio

Bivši član uprave otkrio tajnu koja lomi srca navijača: "Mogli smo dovesti Mbappea i Haalanda"

Edmir Škorić

Bivši član Uprave Barcelone otkrio je kako su Kylian Mbappe i Erling Haaland mogli doći u katalonski tim, koji je očigledno napravio velike pogreške zbog kojih će dugo žaliti.

Kylian Mbappe (25) i Erling Haaland (23) jedni su od najboljih fudbalera svijeta, a obojica neumoljivo postižu golove za PSG i Manchester City već sezonama i smatraju se trenutno nasljednicima Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

A zamislite da su obojica danas saigrači. Da, djeluje nestvarno. No, takvu je šansu propustila Barcelona, što je otkrio jedan od bivših članova njene Uprave.

Naiem, Javier Bordas, koji je u Upravi kluba bio od 2005. do 2020. godine, govorio je za portal El Chiringuito o svom vremenu provedenom u Blaugrani, a jedna od tema bili su neuspješni transferi Mbappea i Haalanda.

"Da sam ja bio na čelu, Mbappe bi igrao za Barcelonu. Kad su Parižani platili 222 miliona eura za Neymara, imali smo novca da ga potpišemo. Ali klupska uprava je preferirala Ousmanea Demebelea. Izabrao bih Mbappea, razgovarao sam s njegovim ocem, došao bi u Barcu", otkrio je Bordas.

Oglasi

Bordas u ovom slučaju govori o ljetu 2017. Umjesto Mbappea, koji je tada preselio u Pariz za oko 180 miliona, katalonski tim je doveo Ousmanea Dembelea (26) iz Borussije Dortmund, a umjetnik driblinga tada je koštao oko 135 miliona eura.

A prema Bordasu, Haaland je također navodno bio na Barcinom popisu za kupovinu.

"Haaland je isto tako želio doći u Barcelonu. On bi nas kođtao 20 miliona dok je igrao za Salzburg i još 20 miliona njegov bivši agent Mino Raiola. Bilo je razgovora, ali smo već imali Luisa Suareza...", dodao je Bordas.

Norveški reprezentativac je zatim iz Salzburga prešao u Borussiju Dortmund, a zatim potpisao za Manchester City. Šuška se da bi Haaland mogao u Barcelonu u budućnosti kako bi se formiralo upravo to veliko rivalstvo s Mbappeom, koji će, kako sada stvari stoje, potpisati za Real Madrid na ljeto.

U Barceloni mogu samo da žale za propuštenim šansama i ko zna gdje bi taj tim sada bio da je uspio dovesti barem jednog od dvojice vrhunskih fudbalera, a da su ih zajedno angažovali, sada bismo govorili sigurno o najjačem timu na svijetu.

Barcelona se u posljednje vrijeme suočava sa raznim financijskim poteškoćama i teško sada može da dovede tako zvučna pojačanja, ali Joan Laporta je dokazao da je majstor u situacijama kada treba iznaći rješenja za dovođenje sjajnih igrača, a uostalom klub u svojim redovima posjeduje neke igrače sa 100+ milionskim vrijednostima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, jasno je da bi igrača poput Haalanda morao platiti mnogo više nego što je to mogao biti slučaj prije nekoliko godina, ali dobro, život ide dalje, Katalonci sada nemaju puno vremena da gledaju u prošlost. Slijede im važni četvrtfinalni mečevi Lige prvaka protiv PSG-a, a nije još gotova utkra za naslov u Španiji iako Realu zaista treba jako malo da potvrdi novi naslov.

Razlika je trentuno osam bodova, a La Liga se ovog vikenda ne igra, budući da je na programu finale Kupa kralja u kojem se sastaju Athletic Bilbao i Mallorca u duelu koji počinje večeras u 22 sata u Sevilli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Da su babi muda ne bi bila baba.
0 0
BillyPiton
Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi