Yamal: "Dobićemo PSG 1:0, znam i ko će zabiti..."

Puca od samopouzdanja

Yamal: "Dobićemo PSG 1:0, znam i ko će zabiti..."

Edmir Škorić

Pun samopouzdanja je mladi fudbaler Barcelone Lamine Yamal (16) dok govori o mečevima četvrtfinale Lige prvaka protiv PSG-a.

Lamine Yamal se nada da će se pojaviti kao istaknuti igrač, s ciljem da pogura Barcelonu prema povoljnom ishodu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ove srijede protiv francuskog PSG-a na Parku prinčeva.

Uz kratku stanku prije utakmice, počinju se pojavljivati ​​nagađanja o taktičkom pristupu katalonske momčadi za nadolazeću utakmicu. Jedna od strategija o kojoj se raspravlja je oslanjanje na Yamala da predvodi ofanzivu. Dečko sa 16 godina već je pokazao kakva je zvijer i da može da bude čovjek odluke u velikim mečevima.

“Kako se pripremam za ove mečeve? S velikim entuzijazmom. Ovo je moj prvi četvrtfinalni dvoboj i san je igrati ga. Šta treba uraditi da se pobijedi PSG? Igrati kako mi igramo, dominirati i pobijedit ćemo", rekao je Yamal, dodavši:

"Mislim da ćemo dobiti 1:0 i mislim da ću ja postići gol".

Oglasi

Lamine Yamal naveo je Neymara kao jednog od svojih omiljenih igrača tokom odrastanja, a komentarisao je i kako je Brazilac utjecao na njegovu igru:

“Zato što me to natjeralo da idem gledati utakmice, natjeralo me da se zabavim, bio je to spektakl, bilo je lijepo vidjeti njega (Neymara) kako igra. Mislim da na kraju toliko gledanja, ponekad jednostavno ispadne prirodno, a onda pomislim i kažem, 'gledaj, on je to radio'".

Što se tiče sportskih ciljeva, Yamal je bio jasan da je njegov ideal Messi, ali je ipak priznao da bi dostizanje njegovih vrlo visokih standarda bilo vrlo teško:

“Teško je pokušati biti poput Messija u tom pogledu. Ali, dobro, da, igrač kojeg se sjećam i koji je radio te stvari bio je on, i ako mogu sličiti na njega, onda ću pokušati.”

Reprezentativac Španije volio bi da Xavi ostane u klubu iako je ranije najavio odlazak na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Bio bih oduševljen ako Xavi ostane, da budem iskren. Volio bih, stvarno. Mislim da sa 16 godina ne mogu sada samo otići u ured i to ga zamoliti (smijeh). Ne, ali vjerujem da zna da svi želimo da ostane i da nas nastavi trenirati".

Njegovi osjećaji prema Xaviju, Neymaru i Messiju jasno pokazuju da u sebi ima Barcin DNK u potpunosti, a navijači Barcelone će se nadati da može urezati svoje ime u historiju kluba baš kao što su ovi igrači učinili u prošlosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi