Stigla potvrda, Roma uskoro dobija još jedno sjajno pojačanje

Uskoro zvanična potvrda transfera vrijednog više od 30 miliona eura?

Stigla potvrda, Roma uskoro dobija još jedno sjajno pojačanje

Roma je od početka ljetnog prelaznog roka angažovala već devet pojačanja, ali tu sigurno neće biti kraj.

Naime, špekuliše se da bi uskoro na Olimpico trebao stići Sassuolov Berardi, dok danas stiže potvrda da je Monchijeva velika želja Hakim Ziyech blizu potpisa za Romu.

Naime, ovaj vezni fudbaler sjajnih tehničkih kvaliteta bi uskoro mogao krenuti stopama Justina Kluiverta i zamijeniti dres Ajaxa dresom Rome.

Italijanski mediji špekulišu da je dolazak Dušana Tadića u Ajax jasan znak da se u holandskom velikanu spremaju za Ziyechov odlazak. Također, trener Ajaxa Erik ten Hag je potvrdio da će Ziyech najvjerovatnije napustiti njegovu ekipu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da već ima postignut dogovor sa drugim klubom. To je veliki gubitak za nas. Ako volite fudbal onda ćete voljeti i Hakima Ziyecha. Osim tehničkih sposobnosti, fudbalska inteligencija je ono što ga čini sjajnim igračem", poručio je Ten Hag.

Špekuliše se da je Ziyech upravo sa Romom postigao dogovor, a Calciomercato.com tvrdi da će on sa rimskim klubom potpisati petogodišnji uguvor prema kojem će zarađivati 2.5 milina eura po sezoni. Navodno će Roma Ajaxu za usluge ovog 25-godišnjeg reprezentativca Maroka isplatiti oko 30 miliona eura uz dodatne bonuse.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi