Bivši fudbaler FK Sarajevo predvodi tim polusezone srbijanske Super lige
(Foto: Radnički Niš) Haskić je minulog ljeta stigao u Radnički iz slovačkog Ružomberoka

Priznanje za sjajne partije

Bivši fudbaler FK Sarajevo predvodi tim polusezone srbijanske Super lige

Danas je u Beogradu odžana tradicionalna manifestacija "Prvi tim" na kojoj su dodijeljena priznanja najboljima u jesenjem dijelu sezone Super lige Srbije.

Izabran je i najbolji tim polusezone u Super ligi Srbije, a napad istog predvodi sjajni napadač Radničkog iz Niša, Nermin Haskić.

Njegov Radnički je nakon 20 odigranih kola na sjajnom drugom mjestu na tabeli (iza Crvene zvezde), a ovaj nekadašnji fudbaler FK Sarajevo je drugi strijelac lige sa 11 golova. Ispred njega je Napretkov Vukanović, koji se također našao u timu polusezone, sa 12 postignutih golova.

Haskić je dodao i osam asistencije i njegovo dovođenje u Niš proteklog ljeta se pokazalo pravim potezom uprave Radničkog.

Najbolji tim jesenjeg dijela sezone Super lige Srbije:

Golman: Milan Borjan (Crvena zvezda)

Odbrana: Filip Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Miletić (Partizan), Miloš Degenek (Crvena zvezda)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vezni red: El Fardu Ben (Crvena zvezda), Nikola Drinčić (Radnički Niš), Marko Marin (Crvena zvezda), Danilo Pantić (Partizan)

Napad: Nermin Haskić (Radnički Niš), Aleksa Vukanović (Napredak)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi