Bivši fudbaler Milana odlazi kod Capella u Kinu

Pred potpisom za Jiangsu

Bivši fudbaler Milana odlazi kod Capella u Kinu

Doskorašnji defanzivac Milana Gabriel Paletta karijeru će, kako stvari stoje, nastaviti u Kini.

U tekućoj sezoni Paletta nije upisao nijedan nastup za Rossonere i u dogovoru s čelnicima kluba ove zime je sporazumno raskinuo ugovor, a naredna destinacija u njegovoj karijeri će biti Jiangsu Suning.

Italijani pišu da je 31-godišnji defanzivac postigao dogovor sa pomenutim klubom i da bi u narednim danima trebao otputovati u Kinu na potpis ugovora, a kineski klub je u borbi za njegov potpis pobijedio Napoli.

Za Palettin transfer u Kinu najveće zasluge pripadaju Fabiju Capellu, koji je inače trener Jiangsu Suninga.

Paletta je osim Milana kroz dosadašnju karijeru još, između ostalog, igrao za Bocu Juniors, Liverpool, Parmu, Atalantu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti