Bivši fudbaler Sarajeva: Ako je ovo što imam korona, onda nema brige...

Zbog njega je odgođena utakmica u Rumuniji

Bivši fudbaler Sarajeva: Ako je ovo što imam korona, onda nema brige...

Bivši fudbaler Sarajeva Ljuban Crepulja ovih dana je u centru pažnje medija u Rumuniji.

Crepulja se nakon epizode u Sarajevu skrasio upravo u Rumuniji, u Astri Giurgiu s kojom vodi borbu za Evropu, a važnu utakmicu na tom putu ovaj tim je propustio upravo zbog njega.

Naime, prilikom testiranja utvrđeno je kako je Crepulja pozitivan na koronavirus, a nakon što je imao simptome u vidu temperature, danas se osjeća veoma bolje. Štaviše, nestao je i strah koji je bio prisutan u početku.

"Ne brine me, barem ne zasad. Ako je ovo što ja imam korona, barem prema aktuelnom stanju, ne treba biti u strahu", javio se Crepulja za Sportske novosti, pa se osvrnuo na svoje stanje.

"Super se osjećam. Imao sam još u srijedu temperaturu oko pet popodne 38 stupnjeva, ali popio sam jedan paracetamol i prošla je. Svi ostali nalazi su mi dobri, čekam još analizu krvi i nakon toga moram na rendgen pluća. Pijem čaj, nikakve druge lijekove ne uzimam. Prvi sam slučaj korone u našem klubu. Trenutno sam na promatranju u bolnici, dva dana bih trebao ostati. No, bude li sve u redu kažu da će me i brže poslati kući. Potom moram 14 dana ostati u izolaciji, a ne znam kakav je protokol dalje. Iz kluba mi ništa nisu rekli. Oni su poslali doma sve igrače, u petak će se testirati i budu li svi negativni, za vikend bi trebali odigrati tu utakmicu s Craiovom."

Dotakao se i svoje porodice koja je u Glini.

"Nisu pretjerano zabrinuti, više smo pogođeni s time što sam se nadao da ću već danas biti slobodan. Kad bismo dobili Craiovu bili bismo sigurno treći u prvenstvu i obećali su nam da ćemo u tom slučaju ranije na odmor. Neki od nas. Najavio sam dolazak kući, a sad ne znam šta me čeka. Vjerovatno ću morati ostati u izolaciji dvije sedmice. No, niti se bojim ja, niti moja porodica. Samo će me morati pričekati", poručio je Crepulja tokom razgovora za hrvatski list.

Crepulja je, podsjetimo, za Sarajevo igrao od februara 2018. do jula 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi