Bivši fudbaler Sarajeva preuzeo moldavski Sheriff
EPA

Naslijedio Gorana Sablića

Bivši fudbaler Sarajeva preuzeo moldavski Sheriff

Nakon što je Goran Sablić sa saradnicima podnio ostavku i napustio Sheriff, ovaj moldavski klub za novim trenerom nije dugo tragao.

U konkurenciji za klupu tima iz Tiraspola bilo je nekoliko trenerskih imena, ali vodstvom kluba se na kraju odlučilo za nekadašnjeg fudbalera Sarajeva Zorana Zekića, kojem je ovo ujedno i povratak.

Vodeći ovaj klub od 2014. do 2015. godine Zekić je zabilježio ujedno prve uspjehe u trenerskoj karijeri, a dok su oni novčani detalji ugovora kao vojna tajna, nisu oni drugi poput dužine trajanja ugovora.

"Sa Sheriffom sam dogovorio dvogodišnju saradnju, no u fudbalu to i ne znači baš mnogo. Rezultat je taj koji drži trenera", izjavio je Zekić koji je dodao kako je pri odluci da prihvati ponudu bio presudan evropski izazov.

Četrdesetpetogodišnjem Zekiću je ovo treći različiti klub u dosadašnjoj karijeri, pošto je pored Sheriffa ranije vodio još Sesvete i Osijek, u kojem će upamćen kao uspješan stručnjak koji je donio pregršt radosti navijačima kluba.

Posebno se pamte sjajni ljetni dani kada je u kvalifikacijama za Evropsku ligu pobijedio Luzern, pa holandskog velikana PSV čak dva puta, ali i dao značajan doprinos dao klupskim uspjesima prvoligaša s Drave u razvoju njegovih igrača koji su svojim transferima donijeli veliku zaradu.

Kada je u pitanju Zekićeva igračka avantura u Sarajevu, ona je trajala od 2000. do 2001. godine. U tom periodu stanovnici Koševa su, između ostalog, bili još Alen Škoro, Almir Turković, Senad Repuh...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi