Bivši golgeter Bundeslige pao na dno: Muči se i u 9. ligi

"Nisam mogao ništa..."

Bivši golgeter Bundeslige pao na dno: Muči se i u 9. ligi

Stefan Kiessling koji je u prošlosti bio prvi strijelac Bundeslige pao je na samo dno.

Još ljetos Kiessling je saopštio kako zbog zdravstvenim problema više ne uživa u nogometu, pripremao se da okači kopačke o klin, međutim na poziv kuma završio je u - 9. ligi.

Radi se o klubu FV Schelklingen-Hausen u kojem je direktor Kiesslingov kum, a legendarni napadač Bayer Leverkusena je protekle sedmice za novi tim i debitovao, doduše neslavno. Osim što je FV Schelklingen-Hausen ubjedljivo izgubio, Kiessling je izgledao neprepoznatljivo.

"Nažalost, osjećam bol u kuku i dalje, teško mi je igrati čak i na ovoj razini. Nisam uspio pomoći momcima. Bio sam beskoristan", rekao je za BILD, ali o odustajanju ne razmišlja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razmišljam kako mogu još igrati ozbiljan nogomet, ali to će biti moguće jedino ako pod hitno nešto napravim s kukom, inače nema smisla. Na kraju krajeva, zdravlje je najvažnije", zaključio je.

Kiessling je najbolji strijelac Bundeslige bio u sezoni (2012/2013.), a najveći trag u karijeru je ostavio igrajući za Bayer Leverkusen. Za Apotekare je u nešto više od deset godina odigrao čak 342 utakmice zabivši 131 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi