Bivši igrač ne da Barci dragulja: Neka se jave naredne godine

De Jong ostaje u Ajaxu

Bivši igrač ne da Barci dragulja: Neka se jave naredne godine

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Barcelone Marc Overmars trenutno obavlja funkciju sportskog direktora u ekipi Ajaxa.

Ipak, iako je igrao za katalonskog diva Overmars im je ovog ljeta odbio prodati mladog veznjaka Frenkieja de Jonga (21) kojeg je Barca silno željela.

Sportski direktor Ajaxa jasno je istakao kako De Jong neće otići pa čak ni za lude cifre.

"Neka se jave naredne godine. De Jong, ali i Donny van den Beek i Matthijs de Ligt neće otići čak i ako nam ponude lude cifre. Neka odigraju 40 utakmica za Ajax ove sezone, pa neka klubovi dođu s ponudama narende godine", poručio je jasno Overmars.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako Barci nije pomogla ni činjenica da je Ovarmars njihov nekadašnji fudbaler (2000-2004) i daljih pregovora oko transfera De Jonga neće biti.

Ajax je već decenijama unazad prava fabrika za proizvodnju igrača i u najvećim evropskim klubovima su igrali fudaleri koji su prve korake napravili u redovima holandskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije