Bivši ljubimac navijača Sarajeva ostao bez kluba

Benko se razišao sa Olimpijom

Bivši ljubimac navijača Sarajeva ostao bez kluba

Leon Benko, koji je svojevremeno kao igrač Sarajeva bio najbolji strijelac Premijer lige BiH, završio je epizodu u Olimpiji.

Nakon što se ljubljanski klub okitio duplom krunom, iz Olimpije je saopšteno kako s ovim 34-godišnjim napadačem nije postignut dogovor oko produženja ugovora, te da je saradnja dvije strane okončana. 

Hrvatski fudbaler je u dresu Olimpije odigrao ukupno 61 utakmicu, postigavši pritom 22 pogotka, a putem zvanične stranice tim iz Ljubljane mu je poželio puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

"U Olimpiji sam proveo prelijepe dvije godine. Ponosan sam što sam bio dio ovog kluba. Olimpiji želim sve najbolje", kazao je na odlasku Benko.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Benko je, podsjećanja radi, prije nego što je došao u Olimpiju igrao za Sarajevo. Još je bio član Aerbina, Rijeke, Faisalyja, Slaven Belupa, Kortrijka, Standarda, Nurnberga i Varteksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi