Bivši napadač Milana "mamac" za dolazak Krunića u Đenovu
Bh. reprezentativac ove sezone igra odlično u dresu Empolija i njegove partije nisu prošle nezapaženo kod nekoliko italijanskih klubova.

Veliki interes za bh. reprezentativca

Bivši napadač Milana "mamac" za dolazak Krunića u Đenovu

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić nalazi se na meti mnogih italijanskih kluba i postoji velika mogućnost da napusti Empoli.

Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone jedan od najvažnijih igrača Empolija, te je svojim igrama skrenuo pažnju nekoliko italijanskih klubova. Bh. veznjak se u proteklom periodu povezivao čak s Napolijem, no klub iz Napulja nije spreman platiti obeštećenje koje traži Empoli.

No, samo nekoliko dana kasnije na adresu ovog kluba stigla je i zvanična ponuda i to od Đenove. Čelnici Đenove su spremni platiti oko osam miliona eura za Krunića, ali je Empoli to odmah odbio i poručio da bh. igrač može ići samo za deset miliona eura.

U Đenovi nisu spremni tek tako da odustanu od Krunića, a italijanski mediji prenose da su spremili novu ponudu za njega. Uz osam miliona eura klub je spreman u suprotnom pravcu poslati i nekadašnjeg napadača Milana, Gianlucu Lapadulu.

Lapadula je iz Milana došao prije dvije godine, no Đenova je tek ljetos otkupila ugovor za 11 miilona eura. No, Lapadula je ove sezone odigrao samo dvije utakmice i izgubio je mjesto u startnoj postavi nakon odličnih igara Piateka.

Ipak, pitanje je da li će Empoli prihvatiti ovu primamljivu ponudu s obzirom da su svjesni da će ostati bez važnog igrača u veznom redu. Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone za Empoli odigrao 18 utakmica i uz tri gola je upisao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljetos bio na korak od Torina

Među klubovima s kojima se Krunić povezuje je i Torino. Da nisu u pitanju samo glasine potvrdio je i on sam u razgovoru za "Meridian Sport", ali isto tako naglasio je kako u Empoliju ljetos nisu željeli da čuju za njegovu prodaju...

"Sve je istina. Torino je bio veoma zainteresovan za mene, ali na kraju nisu uspjeli da se dogovore sa Empolijem, prije svega jer klub nije želio da me proda. Htjeli su da me zadrže, jer su mišljenja da ću više vrijediti poslije još jedne sezone u Seriji A", priča Krunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi