Zukanovićev transfer sve izvjesniji, na pomolu trampa

Pišu italijanski mediji

Zukanovićev transfer sve izvjesniji, na pomolu trampa

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović ove zime će, prema natpisima italijanske štampe, napustiti redove Genoe.

Opšte je poznato kako naš odbrambeni nogometaš ove sezone nije u planovima Genoe, odigrao je tek osam utakmica u Serie A, a kada je tako onda i ne iznenađuju sve učestaliji natpisi o odlasku.

Među klubovima koji su zainteresovani za Zukanovića pominju se Frosinone, Bologna, Trabzonspor, pa i Udinese, čiji čelnici navodno razmišljaju o trampi s Genoom. Zebre, naime, namjeravaju smekšati Genou tako što bi u suprotnom pravcu otišao Giuseppe Pezzella koji gotovo da i nije igrao otkako je Udinese preuzeo Davide Nicola.

Zukanović će tako najvjerovatnije ostati u Italiji gdje je, što se kaže, već starosjedioc. Na Apeninima nastupa od 2014. godine i do sada je prije nego što je došao u Genou igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu i Atalantu. Ranije je još bio član Genta, Kortrijka, Eupena, Dendera, Željezničara, Veleža...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju Idnese, ovaj se tim inače u Serie A trenutno nalazi na 15. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi