Bivši prvak Evrope mora do juna pronaći 100 miliona eura, a u protivnom...

Problemi za Porto

Bivši prvak Evrope mora do juna pronaći 100 miliona eura, a u protivnom...

E. Škorić

Portugalski velikan Porto nalazi se u velikim financijskim problemima.

Pandemija koronavirusa ostavit će velike posljedice na nogomet, pa i veliki klubovi teško će podnijeti krizu koja tek treba da sljeduje.

I sam bivši prvak Evrope, Porto, strahuje od najgoreg mogućeg scenarija i potpunog gašenja. Eurosport tvrdi da je Porto, kojeg je Jose Mourinho 2004. odveo na krov Evrope, u najozbiljnijim problemima od svih većih nogometnih klubova u Evropi.

Gubici ovog kluba se iz sezone u sezonu ne smanjuju, a glavni izvor prihoda su bankarske posudbe, fondovi, TV prava, te prodaja igrača.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto do kraja juna mora skupiti 100 miliona eura kako se ne bi sučio s financijskim fair-playom i kako bi uspio da izbjegne potpuni kolaps.

Porto je čak 28 puta osvajao prvenstvo Portugala, ima 16 trofeja Kupa Portugala, te po dva naslova Lige prvaka i Evropske lige, kao i Superkup Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi