Quaresma želi po treći put nositi dres istog kluba: Porto je Porto...

Legendarni Portugalac

Quaresma želi po treći put nositi dres istog kluba: Porto je Porto...

Portugalski fudbaler Ricardo Quaresma želi da se vrati u Porto nakon što mu istekne ugovor u Turskoj.

Podsjetimo, 36-godišnji Quaresma je prošlog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Kasimpasa. Isti ističe za dva mjeseca a nakon toga krilni fudbaler ima namjeru da se vrati u klub u kojem je proveo najbolje dane karijere.

"Porto je Porto. Teško je objasniti ljubav prema klubu. Prelazak u Porto je najbolja odluka u životu koju sam donio. Bio bih sretan ako mi Bog pomogne da se ponovo na terenu pojavim u dresu tog kluba", kaže Quaresma i dodaje:

"Želim da se vratim u Porto. Moj ugovor ističe na kraju sezone i biću slobodan. Trebalo je da imam sastanak s predstavnicima kluba, ali u trenutnoj situaciji nemoguće ga je održati."

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, Quaresma je za Porto igrao u dva navrata i to od 2004. do 2008. godine te u sezoni 2014/15. Upisao je ukupno 156 utakmica i postigao 34 pogotka.

U ostatku karijere nosio je između ostalog dresove Sportinga, Barcelone, Intera, Chelseaja i Bešiktaša. Za reprezentaciju Portugala odigrao je 80 mečeva i postigao 10 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi