Bivši prvak ispada iz lige: Vjerni navijač dio naslijeđa ostavio voljenom klubu

U klubu su svi ganuti

Bivši prvak ispada iz lige: Vjerni navijač dio naslijeđa ostavio voljenom klubu

A. Čaušević

Pojedine ljubavi traju vječno, posebice one prema fudbalskim klubovima. Pravi svjedok za to je gospodin Mafred Laukenmann.

Laukenmann je u nedavno preminuo, a u svom testamentu je dio naslijeđa ostavio i voljenom klubu. Cijeli život je navijao za Nürnberg te je bivšem prvaku Njemačke ostavio nešto po čemu će ga se svi sjećati.

Naime, zahvaljujući donaciji Laukenmanna trening centar ovog kluba, Sportpark Valnzerweiher je dobio novi teren na kojem će trenirati omladinci.

"Nakon nekoliko mjeseci u martu je napravljen novi teren s vještačkom travom. Posjedujemo nekoliko terena s idealnim uslovima, ali do sada smo imali samo jedan s vještačkom podlogom. Zaista smo ganuti zbog ovog gesta", rekao je predstavnik Nürnberg, Niels Rossow.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Nürnbergu ove sezone ne cvjetaju ruže u Bundesligi. Trenutno su 17. na tabeli sa 18 osvojenih bodova te su veoma blizu ispadanja u Cvajtu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi