Dvije godine zaredom je najbolji igrač Lazija i to sve zbog navijača Liverpoola

Ponovo prave pometnju u glasanju

Dvije godine zaredom je najbolji igrač Lazija i to sve zbog navijača Liverpoola

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Lucas Leiva prije dvije godine potpisao je za Lazio u koji je stigao iz Liverpoola.

Ovaj 32-godišnji vezni igrač u dresu Liverpoola igrao je čak deset sezona, a prije dvije godine odlučio je da pređe u Lazio kada mu je Jurgen Klopp rekao da ne računa na njegove usluge.

Leiva je u sezoni iza nas odigrao 36 utakmica u dresu rimskog kluba, ali nije previše oduševio svojim partijama. No, kako stvari stoje drugo godinu zaredom će dobiti nagradu najboljeg igrača sezone kojeg biraju navijači.

Lazio glasanjem na zvaničnoj stranici bira najboljeg igrača sezone, a pravo glasa imaju svi koji se prijave. No, nakon prošlogodišnjeg haosa vjerovalo se da će se sistem glasanja promijeniti, ali se to nije desilo.

Naime, prije godinu dana za igrača sezone na čudno svih proglašen je upravo Leiva. No, onda se ispostavilo da je to zbog toga što su većinom glasali navijači Liverpoola koji su donijeli prevagu na stranu bivšeg igrača.

Navijači rimskog kluba tražili su da se glasanje izvrši na drugi način, ali se to nije desilo. U Laziju su smatrali da se to neće ponoviti ove godine, ali su se prevarili.

Leiva ubjedljivo vodio u glasanju, a haos su ponovo napravili navijači Liverpoola. Glasanja se vrši putem Lazijevog zvaničnog Twitter profila i Leiva je daleko ispred svih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U polufinalnom glasanju "počistio" je Sergeja Milinković-Savića i Felipea Caiceda. Leiva je dobio čak 88% glasova, a SMS i Caicedo po 6%. Isti sistem glasanja će biti u finalu, ali čini se da se pobjednik već sada zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi