Hrvatska vrbuje Argentinca koji može igrati za BiH: "Zvao me neki Davor Šuker..."

Trenutno nastupa za Argentinos Juniorse

Hrvatska vrbuje Argentinca koji može igrati za BiH: "Zvao me neki Davor Šuker..."

A. Čaušević

Dijaspora je oduvijek bila nepresušni izvor talenata za bh. reprezentaciju, kako seniorsku tako i omladinske selekcije naše zemlje. 

Pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu ima i Matko Miljević, 19-godišnji Argentinac koji igra na poziciji lijevog krila i trenutno je član Argentinos Juniorsa.

Miljevićev djed Antonio koji je 1945. godine emigrirao u Argentinu je rođen u Banjaluci, te s te strane ovaj fudbaler može nastupati za BiH. Međutim, kako mu se djed deklarisao kao Hrvat čini se da je reprezentacija Hrvatske bliži izbor.

Ovaj 19-godišnjak je za argentinske medije već kazao kako ga učestalo zovu iz Hrvatske te nagovaraju da pristane igrati za Vatrene. Već je razgovarao i sa predsjednikom HNS-a, Davorom Šukerom.

"Zovu me skavodnevno, insistiraju. Nisam baš u početku dobro znao ko je bio Davor, ali potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka, golgeter na Svjetskom prvenstvu", kazao je Miljević.

"Ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj puno razmišljam zbog svog djeda, on je oduvijek htio da jednom zaigram ondje", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Talentovani veznjak je igrao u mladim selekcijama Argentine i SAD-a gdje je njegova porodica odselila tokom recesije. Prije dvije godine je zatražio hrvatski pasoš pa se iz toga da zaključiti gdje mu srce naginje.

Nakon što je prekomandovan u prvi tim Argentinos Juniorsa prošle sezone je računajući sva takmičenja upisao sedam nastupa, a postigao je i jedaan gol vrijedan trijumfa nad Gimnasiom.

Top Komentari

Saimai1316
Nemoze za Bosnu biti izgubljen neko za koga nema nikakvog interesa,i ne treba nam taj igrac
10 1
Refiksabanadzovic2
A sto novinaru vi u anketi jednostavno ne stavite odgovor DA NE,bez suvisnih konstatacija,cuj sad je tragedija sto je izgubljen za BiH
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi