Bosna i Hercegovina neće igrati u Bilbau?

Ako se plasira na EP

Bosna i Hercegovina neće igrati u Bilbau?

A. Čaušević

Da bi se plasirala na svoje premijerno izdanje Evropskog prvenstva Bosna i Hercegovina mora savladati Sjevernu Irsku, a zatim boljeg iz duela Slovačke i Irske. 

Ukoliko se plasira na Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina će igrati u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom. Prvobitni plan je da se susreti grupe E igraju u Dablinu i Bilbau.

Međutim, nakon izjave Aleksandera Čeferina o mogućem smanjenju gradova domaćina upitno je gdje bi Bosna i Hercegovina igrala svoj duel sa Španijom.

"U principu, planiramo ostati na istim mjestima. Sa 9 gradova sve je sređeno. Imamo problema sa još 3 grada, tako da ćemo nastaviti diskusiju", rekao je Slovenac u intervjuu za beIN Sports.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedan od tri grada čije je domaćinstvo upitno je Bilbao jer navodno Špancima ne odgovara termin između 11. juna i 11. jula 2021 godine kada će se igrati prolongirani Euro.

Inače, preostala dva susreta protiv Švedske i Poljske kao potencijalni pobjednik play-offa Lige B Lige nacija Bosna i Hercegovina bi igrala u Dabilnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi