Bivši selektor Francuske i trener PSG-a ponuđen Romi

Čelnici Vučice nisu oduševljeni

Bivši selektor Francuske i trener PSG-a ponuđen Romi

Roma je nakon raskida saradnje sa Di Francescom morala pronaći privremeno rješenje. Za taj zadatak je izabran Claudio Ranieri, koji će kormilo Rome napustiti po završetku sezone.

Rimski klub je u potrazi za strategom koji će ekipu uvesti u novu sezonu. Čelnici Rome pokušavaju napraviti užu listu kandidata, a neki im i sami dolaze.

Takav slučaj je sa Laurentom Blancom. Naime, nekadašnji selektor Francuske i trener PSG-a je ponuđen Romi.

Blanc se nakon pauze želi vratiti trenerskom poslu, a Corriere dello Sport tvrdi da su njegovi predstavnici jučer bili na Olimpicu kako bi pokušali uvjeriti čelnike Rome da posao šefa struke daju njihovom klijentu.

Nekada sjajni defanzivac, Laurent Blanc je kao trener PSG-a osvojio tri titule prvaka Francuske, ali je bez trenerskog angažmana od 2016. godine i napuštanja Parka prinčeva.

Ipak, Corriere dello Sport piše da čelnici Rome nisu oduševljeni idejom o saradnji sa Blancom, te da žele trenera drugačijih kvaliteta.

Navodno su treneri kakve Roma želi Atalantin Gian Piero Gasperini i Chelseajev Maurizio Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Laurent Blanc je imao bogatu igračku karijeru u kojoj je branio boje Montpelliera, Napolija, Nimesa, Saint-Etiennea, Auxerrea, Barcelone, Marseillea, Intera i Manchester Uniteda.

Prvi trenerski angažman imao je u Bordeauxu nakon čega je od 2010. do 2012. bio selektor reprezentacije Francuske, da bi na klupu PSG sjeo 2013. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi