Bivši trener Čelika specijalizirao se za spašavanje klubova koji se bore za opstanak
Pavić je zimus bio vrlo blizu preuzimanja ekipe Tuzla City, ali se u posljednji čas gazda kluba Azmir Husić odlučio za Husrefa Musemića

Pavić je trenutno angažiran u Hrvatskoj

Bivši trener Čelika specijalizirao se za spašavanje klubova koji se bore za opstanak

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rijetki su treneri kojima je izazov da preuzmu klub koji su svi u tome trenutku otpisali u borbi za opstanak. Ipak jedan trener iz našeg susjedstva poznat je po tome da mu je u trenerskoj karijeri "suđeno" da klubove spašava od ispadanja.

To je Boris Pavić, 47-godišnjak iz Sinja koji je imao veoma uspješnu igračku karijeru, a trenerskim poslom se bavi sedam godina kao šef stručnog štaba. Kroz dosadašnju trenersku karijeru može se pohvaliti da je NK Čelik u dva navrata spasio od ispadanja iz Premijer lige, te je kao trener Solina spasio klub od ispadanja iz Druge lige Hrvatske na 100-godišnjicu od osnivanja, dok je prošle sezone ekipu Vodica predvodio do opstanka u Trećem rangu.

Trenirao je Pavić i ekipe Viteza, Rudara iz Kaknja, te Širokog Brijega, gdje je upisan kao trener koji je smijenjen, iako nije imao poraza, te je klub u tom trenutku zauzimao treću poziciju na tabeli.

Ovaj trener iz Sinja poznat je po tome što ne voli da odmara, kada je u pitanju ovaj posao, tako da se krajem oktobra prošle godine prihvatio novi angažman u Hrvatskoj. Pavić je preuzeo ekipu Sloge, koja je u tom trenutku zauzimala uvjerljivo posljednje mjesto sa samo dva osvojena boda.

Danas je Sloga pobijedila ekipu Zagore rezultatom 4:0, te je klub trenutno na četvrtoj poziciji sa 36 bodova od ukupno 17 ekipa koji se takmiče u trećem rangu nogometa u našem komšiluku.

Pavić je već sada ispunio svoj cilj, a to je opstanak kluba, te je potvrdio još jednom tezu da je trener-specijalista za ostavljanje klubova u ligi, nakon njegovog preuzimanja klubova koji su većinom zauzimali posljednju poziciju na tabeli.

Zimus je ovaj trener bio veoma blizu preuzimanja ekipe Tuzla City, ali na kraju Azmir Husić se odlučio za Husrefa Musemića. Ko zna možda uskoro Pavića budemo gledali na bh. terenima na klupi nekog kluba. U Zenici je posebno omiljen jer kao igrač i kasnije trener Čelika nikada nije poražen na Bilinom polju

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Mozete spomenuti i da kao igrac i trener Čelika nema poraza na Bilinom Polju.
9 0
celikze
lik je extra dobar covjek....sretno Pava i da nam se vratis kao sto si obecao
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti