Nesvakidašnja situacija na meču Čelik - Rudar Breza: Fair-play potez Zeničana oduševio sve!

Tako se to radi

Nesvakidašnja situacija na meču Čelik - Rudar Breza: Fair-play potez Zeničana oduševio sve!

E. Čaušević

Fudbaleri Čelika ispali su u drugom kolu Kupa ZDK nakon što su danas na svom terenu poraženi od Rudara iz Breze poslije penala.

Čelik od ove sezone igra u Kantonalnoj ligi ZDK nakon što su odlučili u ovom klubu da krenu od nule i korak po korak se vrate u Premijer ligu.

Ove sezone Zeničani su dominantni u kantonalnoj ligi jer se nakon 14 mečeva nalaze na prvom mjestu sa 40 bodova. Čelik je upisao čak 13 trijumfa i samo jedan remi u dosadašnjem dijelu sezone.

Međutim, u Kupu ZDK ovom timu ne ide tako dobro jer su danas poraženi u drugom kolu na svom terenu od Rudara iz Breze. Rezultat u regularnom dijelu utakmice bio je 2:2, a na kraju je Rudar slavio poslije penala sa 6:4.

No, o ovoj utakmici koja se danas igrala u Zenici će se sigurno pričati zbog fantastičnog fair-play poteza kojeg smo vidjeli u finišu drugog poluvremena.

Naime, Čelik je uspio da povede sa 2:1 kada je Gabrijel Popović zatresao mrežu Rudara. Međutim, on nije vidio da je jedan igrač protivničkog tima ostao ležati na terenu zbog čega su gosti u potpunosti stali, ali je on zabio gol za 2:1.

Oglasi

Nakon toga ukazala se pomoć igraču Rudara, a potom su fudbaleri Čelika na čelu sa stručnim štabom odlučili da naprave sjajan potez. Odmah nakon što je lopta krenula s centra oni su pustili igrača Rudara da se ušeta s loptom u mrežu i poravna na 2:2.

Ovaj fair-play potez sigurno zaslužuje velike čestitke jer ovakve situacije nismo viđali tako često na bh. terenima.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Na kraju je Rudar uspio da izbori penale gdje su bili uspješniji od Čelika i slavili su sa 6:4, te su izborili plasman u treće kolo Kupa ZDK.

Čelik se oprostio od nastupa u Kupu ZDK za ovu sezonu, ali sigurno je da će Zeničani biti ponosni zbog fair-play poteza svoje ekipe u ovoj utakmici iako su na kraju ispali iz takmičenja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MethodMan
Bravo Čelik respect
11 1
mido1921
Bravo to je sportski pptez
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi