Daldik: Nemam nikakve veze s transferom Jurine, to se sve desilo prije mog dolaska u Čelik
Prljača i Daldik su kratko sarađivali na Bilinom polju

Bivši direktor Zeničana odgovorio na optužbe

Daldik: Nemam nikakve veze s transferom Jurine, to se sve desilo prije mog dolaska u Čelik

D. Kurbegović

Kao što smo jučer pisali nogometni klub Čelik je  kantonalnom tužilaštvu Zeničko - Dobojskog kantona podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg v.d. generalnog direktora kluba Murata Daldika. U pitanju je transfer igrača Marina Jurine iz NK Čelik u Mezőkövesd-Zsóry SE kluba iz Mađarske. Naime, sredstva od transfera nikada nisu legla na račun kluba već su uplaćena na privatne račune fizičkih lica što je zabranjeno po pravilima FIFA-e i UEFE.

Murat Daldik 13. januara imenovan je za direktora NK Čelik. Zeničani su ga tada predstavili kao čovjeka koji je dugo godina radio kao generalni menadžer u Antalyasporu, Sivassporu, Kasimpaši, Sakaryasporu i Adanasporu.

Daldik se na toj poziciji zadržao nešto više od mjesec dana, a nakon remija protiv Radnika na Bilinom polju, 1.marta 2020. godine podnio je ostavku na mjesto direktora kluba optužujući Grad Zenicu zbog toga što klub nije imao idealne uslove za treniranje, ali je se obrusio i na Nogometni savez BiH koji od njega tražio boravišnu i radnu dozvolu prije nego što mu daju dozvolu za rad.

Nakon današnjih optužbi sa Bilinog polja, kontaktirao nas je ovaj bivši direktor Čelika koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora turskog drugoligaša Eskisehirspora. On je za SportSport.ba odbacio sve optužbe na njegov račun.

"Stvarno mi je teško bilo pročitati vijest koja se sinoć pojavila u medijima. Ko poznaje mene, a to mogu potvrditi i tadašnji uposlenici kluba, ja sam za kratko vrijeme u NK Čelik za taj klub davao mnogo, borio se za prosperitet kluba i dao sam sve od sebe koliko sam boravio u Zenici. Ja sam i tada na konferencijama za medije izjavljivao da ja nemam nikakve ovlasti za bilo kakav potpis u klubu, jer ja nisam mogao potpisati niti jedan zvanični ugovor o transferu.", ističe Daldik.

Oglasi

Iz rukovodstva Čelika kažu da je vaš potpis na papiru za transfer

"Ovaj transfer se realizovao prije nego što sam ja došao u Bosnu i Hercegovinu odnosno u NK Čelik. Nemam pojma o ovom transferu Jurine, nikada nisam vidio tog igrača, ne znam ni gdje je otišao. To se sve desilo prije mog dolaska u Zenicu. Ja nisam mogao potpisati niti jedan zvanični ugovor o transferu i nemam ni najmanje veze s transferom novca i igračem Marinom Jurinom koji se spominje u medijima i za koji sam optužen." kaže Daldik.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Za kraj je kazao da je čistog obraza otišao iz kluba i da ne želi da se njegovo ime povlači u negativnom kontekstu

"Do sada ništa nisam uradio loše u svojoj karijeru, čiste sam savjesti i obraza da to kažem i stanem pred svakoga. Ne želim da se u ovakvom kontekstu spominjem, neka se pronađe stvarni krivac, ko god da je on. Ja sam na raspolaganju za sve odgovore koje mogu dati i spreman sam sa svima razgovarati", kazao je za SportSport.ba Murat Daldik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti