Bizarna situacija u Čeliću: Gol izazvao brojne polemike

Nikome ništa nije bilo jasno

Bizarna situacija u Čeliću: Gol izazvao brojne polemike

E. Škorić

Prije dva dana u Čeliću je odigran susret 18. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever izmeđiu istoimenog domaćina i Bosne iz Kalesije.

Duel Čelića i Kalesije završen je bez pobjednika, ali obilježio ga je pomalo bizaran pogodak gostujućeg tima za 1:0.

Elvin Suljić je u 20. minuti zabio za pobjedu Bosne, ali na kakav način.

Pomoćni sudija je signalizirao ofsajd podigavši zastavicu, ali glavni sudija se nije oglašavao, pustivši prednost i ona je u tom trenutku zaista bila na strani domaćina. Međutim, golman domaćeg tima, koji je loptu uhvatio čini se izvan terena i vratio istu u teren, očito je smatrao da je igra prekinuta.

Igrač Bosne Suljić je sve pratio i loptu poslao u prazan gol. Počelo je slavlje Bosne, uzaludni su bili protesti domaćih, ali svakako se stiče dojam da sudije nisu bile baš sigurne u svoju odluku u ovoj situaciji.

Iako je glavni sudija krenuo da poništi ovaj kontroverzni pogodak nakon konsultacije s pomoćnikom, na kraju je ipak pokazao na centar.

Da li je gol gostiju trebao da bude priznat? Golman očito nije bio dovoljno skoncentrisan na igru, ali očigledno da je smatrao kako je lopta prethodno završila u gol-autu ili je jednostavno smatrao da je dosuđen ofsajd.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Top Komentari

konjnakvadrat
Kalesijo grade, cesto pitam sebe, kakva bi bila Bosna da nema tebe
0 0
redbull
Kako ovo uhljupi od sudija. Prvo ako je ofsajd bio i pomocni digao zastavicu zasto glavni nije svirao, drugo ako nije vec svirao onda je indirekt golmana. Svega u nasim ligama jbt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi