Nenad Bjelica na pragu velikog angažmana

Preuzima aktualnog prvaka Turske?

Nenad Bjelica na pragu velikog angažmana

E. Oštraković

Nenad Bjelica nalazi se pred velikim angažmanom obzirom da je jedan od glavnih kandidata da preuzme klupu aktualnog prvaka Turske, ekipe Trabzonspora.

Osim Bjelice, jedan od kandidata je i Slaven Bilić, ali navodno se Bjelica nalazi pri samom vrhu kada je riječ o listi želja vlasnika ovog kluba.

"Istina je da smo imali sastanak sa Slavenom Bilićem, ali u pregovorima smo sa još nekim trenerima. Sa nekima ti pregovori napreduju", rekao je predsjednik Trazbonspora Ertugrul Dogan.

Turski mediji prenijeli su infornaciju da je jedan od trenera sa kojima je Dogan razgovara i bivši trener Dinama i Osijeka, Nenad Bjelica.

Nakon što su prošle godine bili prvaci Turske ekipa Trabzonspora ove se zone ne igra ni blizu kao u sezoni ranije.

U ovoj sezoni obzirom na loše igre mogu biti zadovoljni i šestim mjestom na kojem se nalaze u domaćem prvenstvu.

Trenutni zaostatak za vodećim Galatasarayem iznosi čak 19 bodova što je naravno nedostižno, a cijenu svega platio je trener.

Kada je riječ o Bjelici sigurno je da bi ovo bio veliki posao za njega, a posljednji angažman imao je u Osijeku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije Osijeka vodio je Karnten, Lustenau, WAC, Austriju iz Beča, Speziju, Lech i Dinamo.

Vrijedi dodati i to da ukoliko dobije posao u Trabzonsporu, Bjelica bi tako postao trener bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Edinu Višći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi