Ukoliko prihvati ponudu, Slavena Bilića očekuje mnogo težak izazov kod bivšeg bh. reprezentativca

Aktuelni su prvaci, no ove sezone su razočarali

Ukoliko prihvati ponudu, Slavena Bilića očekuje mnogo težak izazov kod bivšeg bh. reprezentativca

Samir Mlaćo
Hrvatski stručnjak Slaven Bilić blizu je novog posla. Naime, Bilić bi trebao preuzeti turski Trabzonspor.

Pregovori su u toku, te postoji velika mogućnost da na kraju bude i postignut dogovor.

Predsjednik Trabzonspora potvrdio je pregovore.

"Istina je da smo imali sastanak sa Bilićem. Trenutno smo u pregovorima sa nekoliko trenera. Sa nekima od njih pregovori napreduju“, rekao je Dogan.

Trabzonspor ove sezone nije na nivou, te trenutno zauzima tek šesto mjesto. Zaostatak za vodećim Galatasarayom je čak 19 bodova, pa je jasno nezadovoljstvo navijača, ali i čelnika kluba.

Član Trabzonspora je između ostalih i bivši bh. reprezentativac Edin Višća koji ove sezone ima problema sa povredama, no uspješno se vratio na teren.

Oglasi

Bilić je bez posla nakon što je dobio otkaz u Watfordu, a povezuje se i sa reprezentacijom Ukrajine.

Potvrdio je to nedavno Fabrizio Romano koji je kazao da se pregovore vode i da bi Bilić mogao uskoro krenuti u novi trenerski izazov.

Hrvatski stručnjak očekuje od svog Watforda otpremninu od 400.000 funti, pa mu se baš i ne žuri sa novim angažmanom. Ukoliko to bude Ukrajina, vjerovatno bi određeni period radio besplatno,  a onda postigao 'pravi' dogovor sa čelnicima tog nogometnog Saveza.

Ukrajinci jako cijene Bilića i žele ga za selektora, a trenutno taj posao obnavlja Ruslan Rotan, no on je tu tek privremeno rješenje.

Ukrajina je i dalje u ratu, ali nogometna reprezentacija unatoč svemu nastavlja sa svojim obavezama. Nedavno su odigrali i prvi meč u kvalifikacijama za EURO 2024.

U 2. kolu, nakon što su prvo propustili zbog neparnog broja timova u grupi, poraženi su od Engleske sa 2:0, a u junu će gostovati Sjevernoj Makedoniji te ugostiti Maltu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bilić je kao selektor vodio Hrvatsku, a zatim je radio u Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu, West Hamu, WBA...

I ranije se povezivao sa nekoliko klubova iz Turske, no još uvijek nije radio u toj zemlji. Da li će na klupu aktuelnog prvaka te zemlje, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti