Navijači Trabzonspora napravili su najbolju koreografiju ikad viđenu na jednom stadionu
Trabzonspor je prvi turski tim koji je izašao na teren nakon velike tragedija koja je pogodila ovu zemlju( Foto: Screenshot)

Posveta žrtvama i ljudima koji su pomogli

Navijači Trabzonspora napravili su najbolju koreografiju ikad viđenu na jednom stadionu

M. Šljivak

Navijači Trabzonspora napravili su večeras u duelu Konferencijske lige protiv Basela jednu od najboljih koreografija ikad viđenih na fudbalskim terenima. Sve je naravno bilo posvećeno žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj.

Razorni zemljotres koji je pogodio Tursku odnio je desetine hiljada života. Prvenstvo ove zemlje u prekidu, nekoliko timova je odustalo od takmičenja, a prvi koji se vrato na teren je ekipa Trabzonspora.

Ovaj tim igra meč Konferencijske lige protiv Basela i očekivano pred ovu utakmicu sve je bilo posvećeno žrtvama koje su tragično stradale.

Koreografija koju su napravili je nevjerovatna. Za mnoge je nešto najbolje što se ikad vidjelo na jednoj fudbalskoj utakmici.

Na koreografiji koja je istankuta spasilac koji dolazi iz cijelog svijeta izvlači bebu iz ruševine, a pored njega je i pas tragač.

Oglasi

Traka oko ruke spasioca i njegova zaštitna kaciga šalju poruku cijelom svijetu. Na kacigi su zastave zamalja, a na traci piše 'Hvala vam'.

"Držat ćemo se zajedno i premostiti ćemo sve zajedno. Zajedno ćemo zaliječiti naše rane", poručili su iz Trabozonspora.

Srceparajuća koreografija koju su istakli navijači Trabzonspora (Foto: Trabzonspor)

Da je ova velika nesreća ujedinila sve pokazuju i scene na tribinama. Tamo su zajedno navijači svih velikih turskih klubova i daju podršku Trabzonu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovo su svakako lijepe scene iz Turske. Iz ove zemlje smo prethodnih dana vidjeli samo scene katastrofe, ali život se mora nastaviti, a sport uvijek sve pokreće ispočetka.

Promo

Top Komentari

realista1982
BRAVO...!!!
3 0
konjnakvadrat
Svaka čast ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi