Bjelorusija izborila plasman u Ligu C, borit će se i za Euro

Bez primljenog gola

Bjelorusija izborila plasman u Ligu C, borit će se i za Euro

Fudbalska reprezentacija Bjelorusije je na dominantan način osvojila prvo mjesto u svojoj grupi 2 Lige nacija D.

Bjelorusi su danas na gostovanju savladali San Marino sa 2:0 golovima Draguna iz 8. i Saroke iz 52. minute, te tako ovjerili plasman u viši rang.

Osim plasmana u Ligu C, Bjelorusija će se boriti i za plasman na Evropsko prvenstvo na završnom turniru svog ranga. Rivali će joj biti Gruzija, te najvjerovatnije Kosovo i Makedonija.

U drugoj utakmici grupe, Moldavija i Luksemburg su odigrali 1:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na kraju grupe 2, Bjelorusija osvaja prvo mjesto sa 14 bodova i sjajnom gol razlikom 10:0. Bjelorusi su jedina selekcija u cijeloj Ligi nacija koja nije primila nijedan gol.

Na drugom mjestu završio je Luksemburg sa deset bodova, Moldavija je treća se devet a San Marino posljednji bez ijednog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi