Najbogatiji sudija svijeta sudi finale Eura, a Marco Verratti ima poseban 'problem' sa njim
Foto - EPA

Italijanski veznjak neće biti sretan

Najbogatiji sudija svijeta sudi finale Eura, a Marco Verratti ima poseban 'problem' sa njim

Midhat Šljivak

Nizozemac Bjorn Kuipers imenovan je za gavnog sudiju finalne utakmice Evropskog prvenstva između Engleske i Italije.

Ovaj 48-godišnjak poznato je sudijsko ime u evropskim okvirima, a poznat je i po tome što važi za najbogatijeg sudiju na svijetu.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 13.5 miliona eura, a stekao ga je pokrenuvši lanac supermarketa Jumbo Kuipers.

Interesantno je svakako da je 2014. godine Kuipers sudiju utakmicu Engleske i Italije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a tadašnji meč završen je 2:1 u korist Azzurra.

Iste godine Kuipers je sudio finale Lige prvaka u Lisabonu između Real Madrida i Atletica, a bio glavni sudija i na dva finala Evropske lige.

Činjenica da je on na centru u finalu prvenstva Evrope sigurno se neće dopasti italijanskom veznjaku Marcu Verrattiju koji sa nizozemskim sudijom ima neraščišćenih računa iz ove sezone.

Kuipers je njegovom PSG-u sudio revanš susret polufinala Lige prvaka ove godine, a Verratti i saigrači su nakon meča na Etihadu tvrdili da im je Nizozemac psovao.

"Sudija mi je dva puta rekao da se je*em. Mi bismo za ovakve riječi dobili 10 utakmica suspenzije", tvrdio je Verratti i dodao je:

"Davao je olako kartone i zbog toga smo postali nervozni."

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nadamo se svakako da u nedjelju Kuipers neće pokvariti utakmicu iako će na njemu biti zaista ogroman pritisak.

Kladite se u Mozzartu na finalni meč Eura. Prognozu utakmice OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

enko
Kod nas najbogatiji ibro hasanbegovic a najdeblji salem prolic.najveci vocnjak ima gigovic a najvise funkcija u savezu ima pilav.
5 0
JuventinoBK
Kujpers je najveca gnjida sto postoji. Koliko je samo tekmi namjestio. Ne mogu ga smisliti ni ko ratka mladića
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.