Ovo se zove pobjednički mentalitet: Izjava selektora Makedonije odzvanja u Portugalu!

Uoči finala baraža

Ovo se zove pobjednički mentalitet: Izjava selektora Makedonije odzvanja u Portugalu!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije večeras igra historijski meč. 

Naime, nakon nastupa na Evropskom prvenstvu prošlog ljeta, Makedonci imaju priliku da odu i na svoje prvo Svjetsko prvenstvo i to nakon nevjerovatnih rezultata koje su napravili.

U kvalifikacionoj grupi završili su drugi iza Njemačke i izborilio baraž, a Svjetske prvake iz 2014. godine savladali su čak u gostima.

Polufinale baraža donijelo im je susret s prvakom Evrope, Italijom. Iako su Azzuri imali 32 udarca na gol (pola su blokirali borbeni gosti), Palermo i cijela Italija su utihnuli u 92. minuti kada je Aleksandar Trajkovski postigao gol karijere i poslao svoju reprezentacij u finale.

Tamo će igrati protiv selekcije Portugala na Dragao stadionu, koji je u polufinalu s 3:1 bio bolji od selekcije Turske.

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski, međutim, nema namjeru da tu stane. On i njegovi puleni ne daju pardona ni Evropskom prvaku iz 2016. godine na čelu s Cristianom Ronaldom.

"Pobijedili smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu (Italija, op. a). Nećemo stati ovdje, imamo zadnji korak do Svjetskog prvenstva. Na dobrom smo putu da potvrdimo zašto smo među 20 najboljih reprezentacija u Evropi", rekao je Milevski. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ova izjava dovoljno govori o pobjedničkom mentalitetu koji ima Sjeverna Makedonija koji je izuzetno bitan faktor njihovih dosadašnjih uspjeha.

Utakmica Portugal - Sjeverna Makedonija na rasporedu je večeras od 20:45. 

Top Komentari

opasni_medo
Sretno vam bilo, nadam se da ćemo vas gledati na SP.
16 1
Mostarac94
Sretno Makedonija
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi