Makedonci spremni baciti Portugal na koljena: "Niko na svijetu nije očekivao da nas vidi ovdje"

Pred veliki meč u Portu

Makedonci spremni baciti Portugal na koljena: "Niko na svijetu nije očekivao da nas vidi ovdje"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije sutra u Portu igra vjerovatno najveću utakmicu u historiji.

Makedonci će protiv Portugala na čuvenom Dragao stadionu igrati meč za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nakon što su šokirali Italiju, to namjeravaju napraviti i protiv favorizovanih Portugalaca.

Selektor ove selekcije Blagoja Milevski ističe da je njegova ekipa došla da pobijedi i da ode u Katar.

"Ne treba trošiti riječi na kvalitet Portugala. To su sve veliki igrači i ne bih nikog izdvajao. Ipak, nismo ovdje došli kao turisti, već da uživamo u trenutku i naravno da pobijedimo", rekao je Milevski i dodao je:

"Niko na svijetu nije očekivao da će Makedonija biti u baražu i na korak od Svjetskog prvenstva. Mali smo u odnosu na ostale, ali uživamo u ovim trenucima. Spremni smo".

Oglasi

"Očekujemo da uživamo i da pobijedimo. Nemam dilema oko početnog sastava, ali ovaj meč će biti drugačiji od onog s Italijom. Portugal igra drugačiji fudbal, no naši igrači su pokazali da mogu igrati s ovakvim selekcijama. Ko će ići u Katar? Reći ću vam sutra"

Kapiten reprezentacije Stefan Ristovski tvrdi da su igrači spremni za ovaj historijski meč.

"Ovo nam je najvažniji meč u karijerama. Svijet nije vjerovao da ćemo danas mi sjediti ovdje. Ova ekipa nešto posebno u sebi, nešto što drugi nemaju. Spremni smo za ovo veliko finale", rekao je Ristevski i nastavlja:

"Došli smo da pobijedimo pred 50.000 Portugalaca. Dobro poznajem ovu zemlju, sin mi je rođen ovdje, imam dosta prijatelja, ali sutra nikog ne poznajem. Prijateljstvo s Brunom Fernandesom sutra će biti pauzirano tokom utakmice".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na kraju je dodao:

"Ovo može biti najveća utakmica u historiji makedonskog sporta. Bez obzira šta se desilo sutra, nećemo se zaustaviti u narednim godinama."

Top Komentari

Aldusss
7 ce primiti
2 3
King_Kenny
...fasovat ce 5 komada.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi