Blanc mijenja Enriquea u Barceloni?
Foto: EPA

Novi trener Barce je Francuz

Blanc mijenja Enriquea u Barceloni?

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener PSG-a i Bordeauxa Laurent Blanc obavio je pregovore s Barcelonom.

Kako navode katalonski mediji, francuski stručnjak razgovarao je sa čelnicima Barce oko preuzimanja kluba u narednoj sezoni.

Ovaj 51-godišnjak bi na klupi ekipe s Nou Campa trebao zamijeniti Luisa Enriquea, koji će napustiti trenerski posao na kraju sezone.

Blanc se već dugo vremena povezuje s Barcom. Čini se kako je on za sada najbliži preuzimanju katalonskog velikana i bilo bi svakako vrlo interesantno vidjeti kako bi se snašao na klupi ovog tima.

Laurent Blanc iza sebe ima poprilično uspješnu trenersku karijeru. Počeo ju je u Bordeauxu, gdje je iznenađujuće došao do titule prvaka 2009. godine.

Potom je vodio selekciju Francuske i PSG, gdje je osvojio još tri naslova.

Tokom igračke karijere jednu sezonu je nosio dres Barcelone, ali je odlučio da sreću potraži negdje drugo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada bi se mogao vratiti na velika vrata i to kao trener velike Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi