"Blatili su me zbog Krunića, nisam zaboravio, ali sada se sve vidi..."

Vlado Jagodić ponosan zbog uspjeha Zmaja

"Blatili su me zbog Krunića, nisam zaboravio, ali sada se sve vidi..."

Od Sutjeske iz Foče do sedmostrukog šampiona Evrope. To je nevjerovatan put bh. fudbalera Radeta Krunića.

Vezista koji nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine u prethodnim sezonama ostvario je ogroman napredak. Željeli su ga Atalanta, Genova, Cagliari, Torino, Freiburg, zatim Eintracht iz Frankfurta, no kao grom iz vedra neba na kraju je odjeknula informacija da će naredna stanica u njegovoj karijeri biti, ni manje ni više, nego veliki AC Milan.

Italijani su uvjereni da je cijela stvar završena i da će 25-godišnji Krunić naredne sedmice i zvanično biti predstavljen, a na San Siro dolazi kao izričita želja budućeg trenera Marca Giampaola koji u njemu vidi značajno pojačanje za vezni red.

Da je Krunić 'kalibar za velike stvari' među prvima je prepoznao Vlado Jagodić (54). Tada anonimnog fudbalera koji igra u Donjem Sremu pozvao je u mladu reprezentaciju BiH i odmah mu poklonio svoje povjerenje, što, kako to obično biva, nije prolazilo bez raznih komentara. Neki su išli do te mjere da su tvrdili da je pozivan "samo zato što je Srbin".

"Bio sam presretan kada sam pročitao da Rade odlazi u Milan. Kada se samo sjetim kroz šta je sve prolazio, koliko se patio oko pronalaženja angažmana i koliko je postojalo ljudi koji su mu stajali na putu... Sve ovo što je napravio je plod njegovog rada i kao njegov bivši selektor sam ponosan", prokomentarisao je Jagodić za SportSport.ba transfer koji je napravio 25-godišnji krilni fudbaler.

Sjeća se Jagodić i danas kroz šta je prolazio kada je Krunića pozivao u reprezentaciju.

"Pamtim sve i danas, neki su jedva čekali da me blate. U tim trenucima Rade nije bio poznat, došao je iz jednog Donjeg Srema da brani boje BiH, ali, evo, sada se vidi koliko sam u tim vremenima bio u pravu i da su se igrači selektirali na pravi način. Pogađali su me ponajviše komentari poput onih: 'Zove ga jer je Srbin', a svako ko me poznaje zna da ako me negdje nema, nema u tome."

Povremeno je sa Krunićem i danas u kontaktu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne čujemo se često, ali pošaljem mu čestitku kada god odigra dobro i slično. On će u budućnosti biti jedan od vodećih fudbalera u našoj reprezentaciji, u to sam uvjeren, samo da nastavi ovako. Uz igračke kvalitete krase ga i one ljudske. Preskroman je dečko", podvukao je Jagodić na kraju. 

Milan će na ime obeštećenja platiti Empoliju fiksnih osam miliona eura, a po sezoni će Krunić zarađivati nešto više od milion eura.

Top Komentari

Mostar
Krunic nema veze sa tam hajvanu vjera sta ima veze drzi se ti tog kluba Jedinstvo
2 11
mirza24
SVAKA CAST VLADO
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi