Krunićev status na Facebooku prije pet godina: "Naišli ste na pogrešnog"

Imao je mnoge probleme

Krunićev status na Facebooku prije pet godina: "Naišli ste na pogrešnog"

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Rade Krunić bi ubrzo trebao da postane igrač Milana.

Krunić je navodno sve dogovorio s Milanom, a Gazzetta dello Sport piše da će u utorak obaviti ljekarske preglede, te da će nakon toga potpisati ugovor s Rossonerima.

Tako se Krunić, koji će napustiti Empoli, nalazi pred transferom karijere.

"Ispunio sam san. Još uvijek ne mogu da vjerujem", poručio je navodno Krunić roditeljima i porodici nakon spoznaje da ide u redove jednog od najvećh klubova na svijetu.

Prije Empolija igrao je za Borac Čačak, Veronu, Donji Srem i Sutjesku iz Foče u kojoj je i rođen. Imao je turbulentnu karijeru, a posebno teško bilo mu je u jednom periodu dok je igrao u Srbiji.

Kada je trebao da ide u Veronu, dolazi do preokreta. Tada je na sajtu Donjeg Srema objavljena vijest da je Krunić najbliži Empoliju. I objašnjenje: "Saznaje se iz izvora bliskih klubu". Na zvaničnom sajtu jednog kluba, a ne nekog medija.

Ipak, Krunić je otišao u Veronu, a mjesecima kasnije, sve do sredine decembra 2014. godine, nije se puno čulo o njemu.

Onda je Foča online objavila da je Krunić na putu iz Verone jer Italijani nisu bili korektni, te je sam Krunić poručio da stiže u Zvezdu.

“Moram da priznam da je situacija malo delikatna. Na neki način sam se dogovorio sa Zvezdom, ali ne mogu da kažem kako je sve zvanično dogovoreno", kazao je tada Krunić.

Međutim, krajem istog mjeseca je odijeknula vijest da Kruni ide u Vojvodinu. Mićo Vranješ, transfer koordinator novosadskog superligaša, dan pred odlazak na pripreme u Tursku za Večernje novosti ponosno izjavljuje.

“On putuje kao igrač Vojvodine, a promociju svih naših novih fudbalera održaćemo po povratku. Zadovoljni smo jer je pojačana konkurencija u našem prednjem redu i svakako da će Krunić predstavljati pojačanje”.

Ipak, bez Radeta je Vojvodina otišla u Tursku, a šuškalo se da su menadžeri Jovica Radonjić i Nikola Kolarov pred potpisivanje ugovora promijenili neke stavke, tačnije željeli su u isti da ubace klauzlu po kojoj Kurnić može uz minimalno obeštećenje napustiti Novi Sad nakon samo šest mjeseci.

Onda je uslijedio status Krunića na Facebooku.

“Na šta je spao srpski fudbal? Ne možeš sam da izabereš klub, nego kako ti drugi kažu. Pošto nijedan portal neće da objavljuje imena, dotični Ivica Pavlović i ‘veliki’ Dika Stojanović stoje iz svega ovoga. Naravno, i iza njih ima ‘GAZDA’ koji svima njima manipuliše i koga ne bih da imenujem. Ali naišli ste na pogrešnog. Budite uporni“, napisao je Krunić na Fejsbuku.

Krunić je otišao 30. januara 2015. u Borac iz Čačka. Kasnije će završiti u Empoliju, gdje će postati jedan od najboljih veznjaka u Seriji A, što mu je na koncu donijelo i transfer u Milan.

Na Wikipediji je već napisano da je igrač Milana, mada još čekamo na zvaničnu potvrdu. Ali jedno je sigurno, dokaz je da se upornost isplati. Iz Foče do Milana, golemo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić je inače i redovan član bh. reprezentacije, a debitovao je za U21 tim kod Vlade Jagodića. Prvi gol u karijeri u dresu reprezentacije postigao je 23. marta u pobjedi nad Armenijom (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi