"Ponosan sam zbog poziva u reprezentaciju, Bilbiji ću biti zauvijek zahvalan"
FOTO: D. Kurbegović

Odigrao sjajnu polusezonu u dresu GOŠK-a

"Ponosan sam zbog poziva u reprezentaciju, Bilbiji ću biti zauvijek zahvalan" · Intervju

H. Zilić

Fudbaleri GOŠK-a iz Gabele odigrali su sjajno prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH i došli do jesenje titule.

Gabeljani su se tako izdvojili kao najozbiljniji kandidati za ulazak u Premijer ligu BiH naredne sezone, a nekoliko mladih igrača odigralo je odličnu jesen u dresu Lavova iz Gabele.

Jedan od najboljih igrača u timu bio je mladi 19-godišnji Blaž Bošković, koji je na posudbi iz redova Zrinjskog. Bošković je pružio fenomenalne partije, a nagrada je stigla u vidu poziva selektora Starčevića u U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom je bio u novembarskom ciklusu.

Nakon završetka polusezone i reprezentativnih akcija razgovarali smo s ovim mladim fudbalerom koji je u razgovoru za SportSport.ba govorio o GOŠK-u, svojim ambicijama, ciljevima, ali i dotakli smo se još zanimljivih tema.

Za početak je komentar dao na odličnu sezonu tima iz Gabele.

"Što se tiče polusezone možemo biti zadovoljni, odradili smo odličan posao. Ostvarili smo naš prvi cilj i sretni smo zbog toga. Svjesni smo da nas u nastavku čeka još teži posao, nastavit ćemo naporno raditi i davati sve od sebe, pa žemo vidjeti na kraju sezone za što će to biti dovoljno", rekao je Bošković na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Bošković je bio među najboljim pojedincima, pružao je sajne partije, ali i po tom pitanju veoma je oprezan. Ponosan je zbog poziva u U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Mogu biti zadovoljan svojim igrama, iako sam svjestan da ima još mnogo stvari za analizu i popravak. Što se tiče poziva u mladu reprezentaciju, ponosan sam i zahvalan saigračima i trenerima koji su također mnogo zaslužni za to."

Ovaj mladi fudbaler je pružao odlične partije u omladinskim selekcijama Zrinjskog, nakon toga je bio na posudbi u Posušju, bio je jedan period i u prvom timu Zrinjskog, danas sjajno igra u GOŠK-u. Igrao je i u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi FBiH i upitali smo ga za neku paralelu između ova dva ranga takmičenja u BiH?

"Pa mislim da neke prevelike razlike u kvaliteti nema. Po mom mišljenju najveća razlika su tereni iako i u Prvoj ligi postaju sve bolji i bolji."

Plemići bez konkurencije, smatra Bošković u osvrtu na Premijer ligu BiH, a o svojoj budućnosti ne želi puno govoriti.

Oglasi

"Kao prvaka vidim Zrinjski, trenutno je najbolja ekipa u državi. Pod ugvorom sam sa Zrinjskim, a o budućnosti ne volim govoriti ni misliti, tako da nastavljam raditi i boriti se pa šta god bude.

Premijer liga BiH bi mogla biti razvojna liga, ali uslovi su ti koji to sve blokiraju.

"Kao najveći problem definitvno su uslovi, teren pod broj jedan, a kao prednost vidim mogućnost da Premijer lige BiH postane s poboljšanjem kvalitetna razvojna liga."

Bošković je u jednom od najtežih perioda za mladog fudbalera, na raskrsnici između juniorskog i seniorskog fudbala i u cijeloj priči U21 liga bi idealan potez u BiH.

"Prelazak iz juniora u seniore je najteži za mladog igrača i liga U21 bi tu puno pomogla u razvoju mladih igrača ali i poboljšanju kvalitete. To bi bila ogroman stvar za bh. fudbal."

Mladi reprezentativac BiH je u Zrinjskom dijelio i svlačionicu sa Nemanjom Bilbijom koji briljira ove sezone i pokazuje da je jedan od najboljih fudbalera od osnivanja Premijer lige BiH. Bošković izuzetno cijeni napadača mostarskog kluba i otkrio nam je da je Nemanja van terena puno pomogao savjetima i razgovorima.

"A o Nemanji nemam šta puno reći, stvarno je klasa i igrač koji donosi poseban kvalitet. Van terena smo imali odličan odnos, često me savjetovao, pogotovo kad sam išao na prvu posudbu, dugo smo razgovarali i pokušavao mi je objasniti šta me sve čeka i na šta moram biti spreman. Zauvijek ću mu biti zahvalan i on to zna."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj smo upitali fudbaler GOŠK-a da li ima neku poruku za mlade igrače u Bosni i Hercegovini?

"Poruka je da nikada ne odustaju od svojih ciljeva, bez obzira kroz koliko teške periode prolazili."

Top Komentari

Ako mu je Džidić menadžer onda ne treba da čudi ova informacija.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije