Blažević: Medunjanin je pokazao treneru da nema pojma
Foto: EPA

Bivši selektor BiH za SportSport.ba

Blažević: Medunjanin je pokazao treneru da nema pojma

Miroslav Blažević je prvi selektor koji je Bosnu i Hercegovinu 2010. godine uspio izvesti iz grupne faze i odvesti u dokvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u JAR-u. 

Popularni Ćiro tada je takmičenje u grupi završio ispred snažnih selekcija Belgije i Turske, a tijekom razgovora zaSportSport.ba iskoristio je priliku da čestita Mehmedu Baždareviću i njegovim izabranicima na sinoćnjoj pobjedi. 

"Čestitam Baždareviću i svim igračima koji su pokazali visok moral i vjeru, tako da su iz kompromitiranog rezultata napravili čistu pobjedu. Uvjeren sam da će im pomoći za neophodno samopouzdanje u baražu i da ćemo biti prisutni na jednom velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo", kazao nam je Blažević. 

"Trener svih trenera" se prisjetio svojih riječi da treba do kraja vjerovati u uspjeh bh. reprezentacije. 

"Kada smo posljednji put razgovarali, ja sam govorio da ne treba odustajati i da treba vjerovati sve dok postoji teoretska šansa. Izgleda kao da su me čuli i hvala im što su nas ponovo usrećili."

Na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo se na Safeta Sušića i Harisa Medunjanina, koji je u pobjedi nad Kiprom postigao dva pogotka.  

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne treba zaboraviti da i Sušić ima svoje zasluge, ali Baždarević je napravio finiš kakav smo željeli i sada samo treba čekati baraž i dati sve od sebe u predstojeće dvije utakmice", smatra Blažević i dodaje:

"Što se tiče Medunjanina, on je svom treneru iz Deportiva pokazao da u stvari ne zna raditi svoj posao. Čim je 'otpisao' jednog Medunjanina, ne mogu ništa drugo reći", riječi su nekadašnjeg selektora bh. reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.