Treća sreća! Babel ponovo u Ajaxu
EPA

Dolazi iz Galatasarayja

Treća sreća! Babel ponovo u Ajaxu

Ryan Babel novo je pojačanje Ajaxa, objavili su holandski mediji.

Ovaj 33-godišnji napadač odlučio je nakon samo šest mjeseci napustiti Galatasaray, a svoju karijeru nastavlja u klubu u kojem ju je i započeo - Ajaxu.

Mediji iz Holandije su objavili kako Babel u Ajax dolazi na posudbu do kraja sezone, a u Amsterdam će doputovati već danas letom iz Istanbula i staviti se odmah na raspolaganje treneru Ericu ten Hagu.

"Ryan je imao veliku želju da se vrati. Pristao je da se odrekne i velikog dijela svoje plate", rekao je agent iskusnog napadača.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Babel je prošao Ajaxovu akademiju i za prvi tim 'kopljanika' je debitovao u februaru 2004. godine. Nakon kraćih epizoda u Liverpoolu i Hoffenheimu, 2012. godine je zaigrao za Ajax s kojim je iste sezone osvojio i šampionski naslov pod trenerskom palicom Franka de Boera.

Da će se Babel vratiti u Amsterdam prije nekoliko dana na Twitteru je nagovijestio i generalni direktor kluba Edwin van der Sar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi