Boateng o igraču Milana: Nisam znao ko je

Vjeruje da mogu biti prvaci

Boateng o igraču Milana: Nisam znao ko je

Edmir Škorić

Bivši igrač Milana Kevin Prince Boateng tvrdi da njegov nekadašnji klub može do Scudetta.

Veznjak Monze osvojio je s Rossonerima Scudetto u sezoni 2010/11, ali vjeruje da se trenutna ekipa ne može usporediti s tom koja je bila prvak Italije.

"Imali smo dosta velikih majstora kao što su Ibra, Robinho, Seedorf, Pirlo, Gattuso, Thiago Silva. Čak i kad ne bismo igrali najbolje, dobijali bismo. Protivnici su nas se bojali", rekao je Boateng za La Repubblicu.

"Danas vidim ekipu u kojoj postoji dosta pozitivnih ponašanja, dobar tim, nešto što je Milanu dugo nedostajalo. Ako vidite Ibru kako slavi s tribina, znajte da je tu pravi duh. Stvarno mogu da osvoje Scudetto. Milan igra najbolji nogomet u Italiji, pa čak i sa nepoznatim igračima. Nisam znao ko je Alexis Saelemaekers, ali odigrao je savršen meč protiv Fiorentine", rekao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Boateng otkriva zašto se prošlog ljeta odlučio pridružiti Monzi koja se takmiči u Seriji B i koju predvode nekadašnji vladari Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani.

“Nisam sumnjao. Berlusconi i Galliani doveli su me u najbolju momčad svijeta iz Portsmoutha prije deset godina. Trebala im je pomoć i rekao sam da. Vođenje Monze u Seriju A bilo bi poput osvajanja Scudetta s Milanom. Zabavljam se, nije ista atmosfera na utakmicama Serie A, ali opet se osjećam mladim, samo su bitni nogomet, jednostavne stvari i normalni stadioni", dodao je Boateng.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi