Boateng: Ribery ima veliko srce

Francuz ga oduševio

Boateng: Ribery ima veliko srce

E. Škorić

Kevin-Prince Boateng i Franck Ribery su u poznim igračkim godinama i obojica su članovi Fiorentine.

Boatenga (33) je Fiorentina dovela prošle godine na posudbu iz Barcelone, a potom i otkupila njegov ugovor. Zimus je posuđen Bešiktašu, ali nakon samo pet nastupa za turski klub, uslijedila je pandemija koronavirusa.

Iskusni bivši ganski reprezentativac imao je priliku u Firenci upoznati Francka Riberyja (37), protiv kojeg je ranije i igrao.

"Nisam vidio nikoga kako se brine za druge ljude poput Francka Riberyja. Ima nevjerojatan karakter i ogromno srce. Osim toga, pravi je porodični čovjek", izjavio je Boateng.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni Ribery je odigrao 11 utakmica u Seriji A i ima dva gola uz dvije asistencije. Podsjećamo da je omaleni Francuz u Fiorentinu došao nakon što je poslije 10 godina napustio njemački Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi