Boca - River na bh. način: Svatovac slavio u Prokosovićima, na tribinama ludnica
Dueli Svatovca i Prokosovića, bez obzira gdje se igralo, izazivaju veliku pažnju i stanovnici Lukavca s nestrpljenjem čekaju svoje 'superklasike'

Više od derbija

Boca - River na bh. način: Svatovac slavio u Prokosovićima, na tribinama ludnica

E. Škorić

Ljuti rivali Prokosovići i Svatovac iz Poljica odmjerili su snage, a na kraju su gosti slavili sa 3:1.

U 15. kolu Druge lige FBiH - grupa Sjever odigran je komšijski derbi na obali jezera Modrac.

Duel ovih rivala uvijek donosi dosta uzbuđenja, brojne tenzije i nerijetko bude i incidenata.

Osim toga, viđen je promašen penal domaćeg tima, veliki broj žutih kartona, sve ono što nekako "krasi" lokalni derbi.

Pogotke za Svatovac postigli su Almir Kukić, te Adel Demirović, koji je mrežu domaćina tresao u 69. i 94. minuti. Jedini gol za Prokosoviće postigao je Mensur Bjelić u 57. minuti, a penal je u sedmoj minuti promašio Emir Iljazagić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ovaj put je Svatovac slavio, ali je u ovakvim utakmicama pobjeda slađa nego u bilo kojoj drugoj. Nema sumnje da nas i u Poljicama na proljeće očekuje žestok duel, dosta publike i pneka provokacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi