Sudija prekinuo meč, domaći razočarani: "Gledali smo lakrdiju, crvene je davao bez ikakvog razloga"
Novi skandal na bh. terenima. Sudija je završio u bolnici, a domaći su razočarani. FOTO: FK Bosna Mionica

Prekinut meč u Mionici

Sudija prekinuo meč, domaći razočarani: "Gledali smo lakrdiju, crvene je davao bez ikakvog razloga"

S. Mlaćo

Bosna iz Mionice danas je na svom stadionu ugostila Svatovac, a susret je prekinut kod rezultata 2:0 za goste.

U izvještaju delegata meča navodi se da je susret prekinut zbog udaranja glavnog sudije Mirnesa Mujanovića iz Kalesije od strane domaćih igrača u 73. minuti meča.

U Bosni su razočarani, te ističu da ovo nije prvi susret na kojem je Mujanović dijelio pravdu, a koji je prekinut. Dodaju da je publika danas gledala apsolutnu lakrdiju glavnog sudije iz Kalesije.

"Igrala se 15 minuta kada je Edin Hasanbašić pogodio mrežu gostiju, međutim glavni sudija Mujanović je signalizirao prekršaj prije upućivanja lopte. Pet minuta kasnije jedan od igrača gostiju se unosi sudcu u lice i pljuje ga, a zatim mu psuje majku, na što sudac nije reagovao. Samo par minuta poslije naš najbolji igrač danas Edin Hasanbašić dobija direktan crveni karton. Ne znamo zbog čega, nije bio faul ni prigovor", priča za SportSport.ba Aldin Kukuruzović službeni predstavnik Bosne, te nastavlja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Mujanović je sebi tako olakšao posao, te nastavio da sudi na našu štetu. Kada je sve to odradio gosti postižu dva pogotka, a Mujanović zatim kreće da sudi Ligu prvaka i kada je vidio da je najveća prijetnja gostima lijevi bek Nedim Đonlić ponovo stupa na scenu i dodjeljuje mu direktan crveni karton. Razlog nije poznat, a zatim je došlo do dizičkog obračuna kada su dva igrača krenuli na glavnog sudiju i tu je sviran prekid. Sudija je prevezen u bolnicu, bez vidljivih povreda, a kako će ih i biti kada fa faktički niko nije dirnuo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi