Nekad treba "biti muško": Igrači Bochuma su sinoć učinili što bi rijetko ko u svijetu fudbala!

Nakon što je pogođen sudija

Nekad treba "biti muško": Igrači Bochuma su sinoć učinili što bi rijetko ko u svijetu fudbala!

Admin Čaušević
Teme:

Veliki incident se desio u Bundesligi na susretu Bochuma i Borussije Moenchengladbach. 

Susret je prekinut u 65. minuti pri rezultatu 0:2 kada je su domaći navijači plastičnom čašom punom piva pogodili pomoćnog sudiju Christiana Gittelmanna.

Utakmica je prvobitno prekinuta, a nakon toga i definitivno otkazana te će biti registrovana s 0:3, dok Bochum čekaju žestoke sankcije.

Kada je sudija pogođen pojedini igrači Bochuma su pokazali veliku hrabrost te su učinili što bi rijetko ko u svijetu fudbala.

Naime, kapiten Anthony Losilla je bio među prvim koji su se zaletili prema navijačima kako bi ih obuzdali te žestoko kritikovali zbog incidenta.

Oglasi

Dok u ovakvim i sličnim situacijama igrači obično šute i nastoje se ne petljaju, neki od članova Bochuma su odmah krenuli prema navijačima da ih smire i ukažu na veliku grešku koju su napravili.

Na stadionu je bilo prisutno 25.000 gledatelja, a sportski direktor Bochuma Sebastian Schindzielorz nije htio da generalizuje te je optužio samo pojedince.

"Ne možemo osuditi cijelu grupu. Imali smo odličnu posjetu i prošlih sezone i ove sezone. Ovaj incident se nije smio desiti i ne predstavlja navijače Bochuma", rekao je Schindzielorz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Pišemo nevjerovatnu priču dvije godine. Ovo je manjak poštovanja prema svima onim koji 'ginu' svaki dan da dožive ovo putovanje. Ovi navijači ne pripadaju stadionu", poručio je napadač Simon Zoller.

Bochum se osam kola prije kraja sezone nalazi u sigurnoj zoni sa 32 boda, a obzirom na pedentne i rigorozne Nijemce teško da će do kraja sezone igrati pred publikom na svom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti