Bogle počastio Middlesbrough jednim bodom

Bešić na terenu proveo 54 minute

Bogle počastio Middlesbrough jednim bodom

Middlesbrough je u derbiju 15. kola Championshipa na svom Riversideu dočekao ekipu Derbyja, a duel ove dvije ekipe je završen neriješenim rezultatom, 1:1.

Derby je sjajno otvorio meč, bio puno bolji protivnik i do vodstva došao u 18. minuti kada je autogol postigao fudbaler Middlesbrougha Friend, koji je istina bio pod pritiskom snažnog Waghorna.

Gosti su igrali odlično, napadali su i nakon gola, ali je briljirao i čuvar mreže Middlesbrougha, Randoloph.

Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Deryba od 0:1, da bi prvu pravu priliku Middlesbrough imao u 76. minuti preko Gestedea. Ipak, njegov udarac odlazi pored gola.

A onda mladi desni bek Derbyja Bogle u 83. minuti nespretno interveniše pred svojim golom i posprema loptu u vlastitu mrežu. Na taj način je Bogle poklonio remi Middlesbroughu iako je njegov tim danas bio puno bolji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati da je naš Muhamed Bešić na terenu proveo 54. minute prije nego što ga je zamijenio Saville.

Middlesbrough se sa ovim bodom barem nakratko vratio na prvo mjesto dok je Derby prestigao WBA i sada je na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi