Barcelona mu je dala sve, ali bez dlake na jeziku priznaje: "Tretiraju nas kao proizvode"

Krkić bez dlake na jeziku

Barcelona mu je dala sve, ali bez dlake na jeziku priznaje: "Tretiraju nas kao proizvode"

Edmir Škorić

Iako je Bojan Krkić imao najbolje razdoblje karijere u Barceloni, odande ne nosi lijepe uspomene. U posljednjem intervjuu je rekao kako klub ne brine kako treba za mlade igrače kada imaju pad forme ili kada se povrijede. Na to upozorava Ansu Fati, koji trenutno ima rezultate ispod očekivanja.

Od Krkića se mnogo očekivalo i u svoje vrijeme je bio "novi Messi". Važio je za jednog od najtalentovanijih u čuvenoj La Masiji, ali nije išlo po planu. Dosta se mučio s povredama, imao je također i psihičke probleme. Trenutno je bez kluba i to dovoljno govori koliko je "propao".

On je za Katalonce odigrao najviše utakmica u svojoj karijeri, ali ima stvari koje ga brinu i sada upozorava mlade igrače u Barceloni da budu ozbirni.

"Niko me ništa nije učio, sve sam morao sam. Morao sam se boriti s vanjskim etiketama koje su mi drugi davali, nazivajući me novim Messijem. U početku nisam imao pojma kako bih mogao ispuniti takva očekivanja. Moja prva godina s timom bila je vrlo dobra profesionalno, ali vrlo teška na osobnoj razini", rekao je Krkić.

Bivši napadač Barcelone smatra da je uz sve svoje probleme u Barceloni bio sam, nije dobio prave alate i podršku da prebrodi teške trenutke.

"Kad počneš igrati jako dobro, sve je super. Ali kada se počneš baviti nečim što je dio sporta, poput povreda, moraš se emocionalno i psihički jako potruditi. Morate imati alate da odgovorite na ovaj izazov,” priznao je.

Danas Bojan upozorava Ansu Fatija na sličnu sudbinu. Fati se također smatra velikim talentom i budućnošću "Blaugrane", ali su njegov razvoj znatno usporile povrede koljena. Još uvijek se nije vratio u formu prije povrede.

Na terenu ne pokazuje onu agresivnost i samouvjerenost kao prije, ne riskira zbog straha od koljena. Povrh toga, preuzeo je dres s brojem 10 od Lea Messija, što je dodatno opterećenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Na vlastitom sam tijelu doživio ono što prolazi Ansu Fati. Proizvedete puno entuzijazma kada klub treba proizvod iz La Masije. Ne volim to govoriti, jer ni sam ne volim čuti, ali tako nas tretiraju, kao proizvode".

Bojan Krkić bio je igrač Barcelone do 2014. godine i tokom karijere bio je posuđivan Romi i Ajaxu iz Amsterdama. Zatim je prešao u Stoke City prije nego što je igrao za Mainz, Deprotivo Alaves i CF Montreal. Nedavno je bio igrač japanskog Vissel Kobea iz kojeg je otišao 1. februara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi