Lewi se upravo dešava ono što nije mogao ni zamisliti na početku sezone
Španski mediji uputili velike kritike Robertu Lewandowskom.

Stvari su se okrenule

Lewi se upravo dešava ono što nije mogao ni zamisliti na početku sezone

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski je u Barcelonu ljetos iz Bayerna stigao kao veliko pojačanje. Taj epitet je i opravdao na početku sezone, no u posljednje vrijeme mu ne ide baš najbolje i sada dobija velike kritike.

U okviru 23. kola španske La Lige sinoć se dogodilo veliko iznenađenje. Na De los Juegos Mediterraneos stadionu Almeria je s minimalnih 1:0 savladala Barcelonu.

Gol odluke postigao je Toure u 24. minuti susreta i na taj način prekinuo Barcelonin niz od sedam pobjeda u nizu i 13 vezanih utakmica bez poraza.

Jedan od igrača koji je bio na žestokom udaru kritika nakon utakmice je napadač Blaugrane, Robert Lewandowski, koji već neko vrijeme nije na svom nivou.

U utakmici protiv Almerije je bio potpuno nevidljiv, nije ušao niti u jednu ozbiljnu šansu za postizanje pogotka, te su kritike španskih medija neminovnost.

"Još je daleko od najbolje forme koju je pokazao na početku sezone. Stvari koje je nedavno radio s lakoćom danas mu stvaraju dosta problema. Barceloni treba Poljak da zakrpi zabrinjavajuću rupu u napadu", piše katalonski Sport koji je Lewi dao ocjenu 4 od 10.

Oglasi

"Kupljen je da pravi razliku u takvim utakmicama. Umjesto toga, bio je potpuno nevidljiv, nije imao priliku zabiti gol", mišljenja je Goal.com koji je Lewandowskog jednako cijenio. Samo je Gavi dobio slabiju ocjenu, 3.

"Barcelona mora vratiti svoj najjači adut na terenu, koji joj je pružao takvu utjehu na tabeli posljednjih mjeseci. Lewandowski nije bio svoj. Samo je ulazak Ronalda Arauja i njegovo postavljanje u napad Lewandowskog učinilo vidljivim. Međutim, Urugvajac je stvorio veća prijetnja od napadača", piše u članku koji je objavio Mundo Deportivo. 

"Lewandowski nije mogao prihvatiti dodavanje Busquetsa i propustio je priliku za pogodak. Daleko je od svoje najbolje forme. Vrlo loša izvedba. Šta se događa s njim?", nije jasno novinarima Marce. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Još jedna loša igra. Poljak se ne osjeća dobro otkako se vratio sa Svjetskog prvenstva . U nedjelju nije imao priliku ponovo zabiti. Barcelona treba njegove golove. Kada ih nema, Barcelona mnogo gubi", čitamo u AS-u. 

Priliku za popravak forme Lewandowski će imati u četvrtak, kada  Barcelona gostuje kod Real Madrida u prvoj utakmici polufinala španskog kupa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“Međutim, Urugvajac je stvorio veća prijetnja od napadača", piše u članku koji je objavio Mundo Deportivo. - I pitate se zašto vam opada popularnost.
0 0
retro
Slabo rodila buranija u Spniji..nema bohuma, studgarta i ostalih amatera a i sudije vise Real gotive
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi