Bojan Marković napustio poljski Ruch Chorzow
Marković je u svojoj karijeri igrao za 12 klubova, a taj broj će se narednih sezona sigurno povećati

Iskusni stoper posao slobodan igrač

Bojan Marković napustio poljski Ruch Chorzow

D. Kurbegović

Kada u 11 godina promijenite 12 klubova i čak osam država u kojima ste igrali, onda se za takvog igrača s pravom kaže da je nogometna ptica selica.

Bojan Marković 32-godišnji defanzivac nakon godinu dana u Poljskoj, napustio je Ruch Chorzow, te je trenutno slobodan igrač. Zeničanin je prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača kluba, odigrao je 21 utakmicu, a postigao je i dva gola. Ipak njegov klub se nije uspio spasiti od ispadanja iz drugog po jačini ranga takmičenja u Poljskoj, te je zbog toga i napustio ekipu Rucha, što je potvrdio za SportSport.ba

"Istina ekipa je ispala iz lige, a u trećem rangu ne nastupaju stranci, odnosno liga nije profesionalna tako da sam odlučio da napustim klub. Ponuda za nastavak karijere imam, volio bi još koju sezonu igrati vani, ali vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu. Ne bježim ni od povratka u Premijer ligu", ističe Marković.

Pravo bogatstvo za igrača je promijeniti toliki broj klubova, te država u svojoj karijeri

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Silom prilika ispalo je da sam promijenio dosta klubova u karijeri. Mogu istaći da sam ponosan, jer sam u svakom klubu i državi naučio nešto novo. Upoznao sam dosta prijatelja, raznih kultura, igrao u dobrim klubovima i ligama, tako da mogu biti zadovoljan. U BiH sam s Borcem osvojio titulu prvaka BiH, a s Čelikom sam prije 10-tak godina izborio Evropu. Vjerujem da ću ubrzo znati ime novog kluba u svojoj karijeri, koju još ne namjeravam okončati", kazao je 32-godišnji stoper Bojan Marković za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi