Boljeg nećemo imati: BiH slavi svog rekordera

Nadmašio Spahića

Boljeg nećemo imati: BiH slavi svog rekordera

Edin Džeko se večerašnjim nastupom protiv Austrije u 2. kolu Lige nacija upisao u historiju nogometne reprezentacije BiH.

Naime, kapitenu Džeki ovo je bila 95. utakmica u nacionalnom dresu, što je, kada je u pitanju reprezentacija, novi rekord kojim je nadmašio prethodnika Emira Spahića.

Nekada pouzdani defanzivac je za reprezentaciju BiH odigrao 94 utakmice, a kako se oprostio od aktivnog bavljenja nogometom, Dijamantu je pružio priliku da ga nadmaši i ispiše historiju.

Džeko je također rekorder i po broju postignutih golova za BiH. Danas je protiv Austrije stigao do brojke 53, a ukoliko ga zdravlje posluži, postat će u budućnosti i prvi igrač s trocifrenim brojem nastupa za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kako je lijepo imati Edina Džeku...

Top Komentari

velez mo
SVAKA CAST SVIM NASIM LEGENDAMA OD PAPETA,VAHE I DA I VISE NENABRAJAM ALI DZEKO SE NECE RODITI ZA NAREDNIH 200 GOD,SVAKA CAST MAJSTORE
41 2
Brcak
Akobogda,HOCEMO
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti