Dao jedan gol i odmah su ga proglasili superjunakom
Romelu Lukaku je nakon dugo vremena junak Intera i pogodio je za veliku pobjedu protiv Porta (Foto: EPA)

Lukakua svi hvale

Dao jedan gol i odmah su ga proglasili superjunakom

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku postigao je pogodak za pobjedu Intera nad Portom od 1:0 u susretu osmine finala Lige prvaka. Ovo je Belgijancu tek četvrti gol u sezoni ispunjenom povredama i odmah je u italijanskoj štampi proglašen superherojem.

Romelu Lukaku pogodio je za pobjedu Intera nad Portom od 1:0. Ušao je Belgijanac u 58. minuti meča umjesto Edina Džeke, a u 86. minuti je pogodio za pobjedu.

Nakon ovog gola italijanski mediji uzdižu Lukakua u visine. Išli su tako daleko da ga proglašavaju superherojem.

"Dobrodošao nazad Romelu. Ovo je bila noć koju je želio i za koju se pripremao. Ne samo zbog gola, već zbog poteza petom kada je asistirao Lautaru, umalo je zabio i drugi put. Ako ovako nastavi, može promijeniti Interovu sezonu", piše Gazzetta dello Sport.

"Istakao se kao superjunak i promijenio je sudbinu Intera. Njegov gol vrijedi mnogo", piše Corriere della Sera.

Romelu Lukaku je ove sezone odradio ukupno 14 utakmica u dresu Nerazzurra, a gol protiv Porta mu je bio četvrti. Upisao je i jednu asistenciju.

Oglasi

Iz Intera otkrili kilažu Romelua Lukakua: Posebna dijeta mu ponovo 'ne gine'

Romelu Lukaku je nakon dugo vremena junak Intera. Ovaj 29-godišnji Belgijanac zabio je za pobjedu nad Portom u 86. minuti i tako je Nerazzurrima donio prednost pred revanš.

Lukaku odavno nije u formi kojom je Interu donio titulu prvaka 2021. godine. Edin Džeko mnogo češće počinje utakmice od njega, a jedan od razloga je i kilaža s kojom ovaj napadača itekako ima problema.

Sportski direktor Intera Beppe Marotta pred utakmicu s Portom je otkrio kilažu svog napadača.

"Lukaku nosi 103 kilograma i valja mu se nositi s tim. Mora biti fizički dobro da bi igrao redovno. To još nije i još uvijek traži najbolju formu. Trener ocjenjuje na kraju koliko je spreman. Svi igrači su važni, kako oni u prvom timu, tako oni i na klupi", rekao je Marotta.

Lukaku trenutno ima dva kilograma viška od svoje maksimalne težine od 101 kilograma. Po povratku u Inter prošlog ljeta imao je također nekoliko kilograma viška zbog čega su na Meazzi angažovani stručnjaci kako bi Belgijanca doveli u red.

Iz kluba su mu odmah naredili da krene s mediteranskom dijetom, koju mu je prije nekoliko godina uveo Antonio Conte, kako bi došao do maksimalnih 101 kilogram.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukakuu su u tom periodu omiljene bile njoke, a pored toga njegova ishrana je sadržavala je raze salate, ribu, piletinu, širetaki pastu, rižu, losos te suhu govedinu.

Stvari poput krompira, pržene hrane, mozzarelle i alkohola izričito su mu zabranjene, kao i sva pića koja sadrže velike količine šećera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti