Bizarna sitaucija u Italiji: Inter stigao na stadion, a domaćina ni na vidiku

Igra "gluhih telefona"

Bizarna sitaucija u Italiji: Inter stigao na stadion, a domaćina ni na vidiku

A. Čaušević

Bizarna sitaucija na stadionu Dall'Ara gdje su svoj meč 20. kola trebali odigrati Bologna i Inter.

Koronavirus je zadao ogromne probleme nekolicini klubova u Seriji A, zbog čega neće biti odgirano nekoliko utakmica.

Među najugroženijim je i Bologna kojoj je lokalni krizni štab (ASL) naredio izolaciju zbog čega susret s Interom neće biti odigran.

Međutim, glavni problem u Italiji predstavlja slaba komunikacija između kriznog štaba i Lege Serije A koja je naredila igranje utakmice pa su timovi dužni da se pojave na stadionu.

Tako su službena lica utakmice te ekspedicija Intera stigli na stadion Dall'Ara. Gosti su obavili i zagrijavanje te će čekati 45 minuta susreta nakon čega će se čuti i posljednji sudijski zvižduk.

"Veliki je nesporazum, svjedoci smo anomalnih situacija. Nema uputa, želimo napraviti novi protokol i razgovarati s Vladom.. Revanš? Bologna je bila spremna za igru, ali zbog odluke ASL-a neće moći igati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Između sporta i Ministarstva zdravstva nema smjernica, potrebno je odlučiti o protokolu koji će se provoditi. Nadležnost lokalnih zdravstvenih vlasti mora biti ograničena", poručio je Giuseppe Marotta, direktor milanskog kluba.

Od danas planiranih mečeva neće se još igrati susreti Atalanta - Torino, Salernitana - Venezia i Fiorentina - Udinese.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Lega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi