Na Renato Dall'Ari će se iduće godine puštati himna Lige prvaka, sada je to vrlo vjerovatno!
Bologna blizu plasmana u Ligu prvaka.

Bologna blizu velikog uspjeha

Na Renato Dall'Ari će se iduće godine puštati himna Lige prvaka, sada je to vrlo vjerovatno!

Eldar Ganibegović, foto: EPA
Teme:

Najbolje evropske lige polako ulaze u svoju završnicu. Osim za titulu, klubovi se bore za mjesta u UEFA-inim takmičenjima, a jedan klub na koji nismo navikli da igra u Ligi prvaka, mogao bi da zaigra u elitnom takmičenju.

Danas je na rasporedu pet mečeva 30. kola italijanske Serije A, a nakon dva rezultata možemo najaviti da će Bologna vrlo vjerovatno igrati u Ligi prvaka.

Danas je ovaj tim na svom terenu slavio novu pobjedu, a protivnik je bila Salernitana.

Nakon 90 minuta igre rezultat na semaforu je bio 3:0. Pogađali su Orsolini, Saelemaekers i Lykogiannis za veliku pobjedu Bologne.

Osim toga, veliku uslugu Bologni učinio je i Lecce koji je izvukao bod protiv Rome i tako je Bologna osamljena na četvrtoj poziciji.

Tako nakon 30 odigranih utakmica Bologna ima 57 bodova na 4. mjestu, pet više od Rome koja je danas kiksala, te Bologna ima sve u svojim rukama do kraja sezone.

Oglasi

Atalanta je šesta s 50 bodova i utakmicom manje pa sigurno da i tim iz Bergama još može da zaprijeti. Lazio je već daleko na sedmoj poziciji s 46 bodova.

Bologna bi se do kraja čak mogla boriti i za treće mjesto. Stara dama ima samo dva boda više od Bologne, nakon niza od četiri meča bez trijumfa.

Može se reći da Bologna do kraja ima i povoljan raspored. Osim duela s Napolijem (u gostima) i Juventusom (kući) u 36. i 37. kolu, ne ističu se neka prejaka imena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijede dueli s Frosinoneom (G), Đurićevom Monzom (D), a onda 22. aprila i gostovanje na Olimpicu kod Rome u možda i odlučujućem duelu.

Osim toga, Bologna ima za igrati protiv Udinesea, Torina i Genoe kojoj će gostovati u posljednjem kolu i ostaje da vidimo može li se ovaj tim plasirati u Ligu prvaka. Na dobrom je putu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi